Nyhtönautaa etuselästä

0
(0)

Ainekset

n. 5 kg pala  naudan luuton etuselkä

suolaa

sinappijauhe

savupaprikaa

oreganoa

valkosipulijauhetta

mustapippuria rouhittuna

Tilkka vettä

1 pullo  (510g) Sweet Baby Ray’s BBQ kastike Hiccory

Resepti

**maustemäärät oman maun mukaan.

Putsaa ja paloittele liha.  Sekoita  mausteet kulhossa. Levitä tasaisesti lihapalojen päälle  ja hiero kauttaaltaan  lihan pintaan. Peitä ja nosta jääkaappiin.

Jätä maustumaan yön yli. Nosta liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen uuniin laittoi. 3-5h.

Huomio myös kylmä astia!

Lisää ihan tilkka vettä vuokaan

Paista lihaa ensin 150 asteessa 2½-3 h.

Nosta liha uunista ja laita joukkoon noin puolet bbq kastikkeesta. Sekoita lihojen joukkoon. Laita foliota kanneksi.

Vaihe 2

Aseta uuni 120 asteeseen ja jatka lihojen paistamista. Paista  noin 3-4h.  Revi lihapalat haarukoiden avulla. 

Lisää joukkoon loput bbq kastikkeesta, sekoita ja paista vielä  2-3 h.

Vaiheessa 2  lihoja paistetaan folion alla.

Lopputuloksena on pehmeä  ja suusairaudet sulava  liha. Hieman karamellisoitunut maku.

Huomioitavaa!

Suosittelen käyttämään kertakäyttökäsineitä, kun hierot mausteita lihan pintaan.

Poista nestettä jos tuntuu, että sitä on liikaa. Tee se ennen bbq kastikkeen lisäämistä.

Mikäli haarukalla lihan riipiminen tuntuu haasteelliselta lihasta johtuen  niin jatka paistamista.

Tarjoa tortillojen täytteenä, hampurilaisissa jne.

Pahoittelut  tämän reseptin huonoista kuvista.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa