Ainekset
n. 5 kg pala naudan luuton etuselkä

suolaa
sinappijauhe
savupaprikaa
oreganoa
valkosipulijauhetta
mustapippuria rouhittuna
Tilkka vettä
1 pullo (510g) Sweet Baby Ray’s BBQ kastike Hiccory
Resepti
**maustemäärät oman maun mukaan.
Putsaa ja paloittele liha. Sekoita mausteet kulhossa. Levitä tasaisesti lihapalojen päälle ja hiero kauttaaltaan lihan pintaan. Peitä ja nosta jääkaappiin.
Jätä maustumaan yön yli. Nosta liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen uuniin laittoi. 3-5h.
Huomio myös kylmä astia!
Lisää ihan tilkka vettä vuokaan
Paista lihaa ensin 150 asteessa 2½-3 h.
Nosta liha uunista ja laita joukkoon noin puolet bbq kastikkeesta. Sekoita lihojen joukkoon. Laita foliota kanneksi.
Vaihe 2
Aseta uuni 120 asteeseen ja jatka lihojen paistamista. Paista noin 3-4h. Revi lihapalat haarukoiden avulla.
Lisää joukkoon loput bbq kastikkeesta, sekoita ja paista vielä 2-3 h.
Vaiheessa 2 lihoja paistetaan folion alla.
Lopputuloksena on pehmeä ja suusairaudet sulava liha. Hieman karamellisoitunut maku.
Huomioitavaa!
Suosittelen käyttämään kertakäyttökäsineitä, kun hierot mausteita lihan pintaan.
Poista nestettä jos tuntuu, että sitä on liikaa. Tee se ennen bbq kastikkeen lisäämistä.
Mikäli haarukalla lihan riipiminen tuntuu haasteelliselta lihasta johtuen niin jatka paistamista.
Tarjoa tortillojen täytteenä, hampurilaisissa jne.
Pahoittelut tämän reseptin huonoista kuvista.