Ainekset:
1½ pakettia Savoiardi keksejä (300g)
n 400g vadelmia*
vadelmahilloa
2 prk mascarponea
2 prk Pirkka vispikermaa
3 rkl tomusokeria
Koristeluun vadelmia + kuivattua vadelmaa
Keksien kostutukseen maitoa + vanilja/vanilliinisokeria
Ohjeet
Vatkaa kerma, mascarpone ja tomusokeri jämäkäsi vaahdoksi.
Sekoita maitoon vaniljasokeri.
Laita vuoan pohjalle ohut kerros vadelmahilloa. Kastele keksi nopeasti vaniljamaitoon ja aseta vuokaan. Täytä koko pohja tällä metodilla.
Laita keksien päälle ihan ohuelti hilloa ja sitten osa mascarponekermasta ja tasoita. Laita kerman päälle vadelmia ja paina niitä hieman.
Lado nyt toinen kerros keksejä samalla tavalla, kuin ensimmäinen kerros.
Myös pieni hillo keksien päälle.
Levitä loput mascarponekermasta tasaisesti. Laita vuoan päälle kelmu ja anna olla yön yli jääkaapissa.
Laita vadelmia koristeeksi + murskaa kuivattuja vadelmia pinnalle.
* Itsellä oli omia pakastettuja kotimaisia vadelmia. Käyttämäni määrä on arvio menekistä. Voi käyttää myös tuoreita.
Vuoan koko 20 cm x 26 cm.