Mansikkajuustokakku

0
(0)

Sivuston ensimmäinen jälkiruoka sattuu olemaan juustokakku, yksi oma suosikkini. Yksinkertainen muropohja ja mansikoita päällä – ei se muuta tarvitse.

Resepti sen sijaa on tällä kertaa tällainen:

Pohjaan
200 g murskattuja kaura- tai grahamkeksejä
1 dl pullomargariinia

Täytteeseen
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa (tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)

Koristeluun
1,5 l mansikoita

Murenna keksit ja sekoita pullomargariini keksimuruihin. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan pohjan peitoksi leivinpaperia. Painele muruseos vuoan pohjalle ja hieman reunoillekin. Anna pohjan vetäytyä peitettynä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Täytettä varten mausta kevyttuorejuusto tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä, puserra vesi pois ja liuota pehmenneet liivatteet kiehuvaan vesitilkkaseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoon.

Vaahdota (kasvirasva)kerma tai vaniljakastike yhdistä vaahto tuorejuustoseokseen. Kaada täyte murupohjalle ja anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa.

Irrota hyytynyt mansikka-juustokakku vuoasta tarjoiluvadille. Peitä pinta runsaasti kokonaisilla tai puolitetuilla mansikoilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa