Kun puhutaan reseptistä, tarkoitetaan ohjeistusta ruoan tai juoman valmistamiseksi. Resepti on yleensä kirjallinen ohje, joka sisältää tarkat vaiheet ja mittasuhteet tarvittavista ainesosista sekä valmistusohjeet. Reseptit auttavat kokkeja ja kotikokkeja valmistamaan ruokaa tiettyjen makujen ja koostumusten saavuttamiseksi.
Reseptissä kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten ruoka valmistetaan vaihe vaiheelta. Se voi sisältää ainesosaluettelon, valmistusvaiheet, kypsennysajan ja lämpötilan, säilytysohjeet ja tarjoiluehdotukset. Reseptit voivat olla perinteisiä ja periytyneitä, keksittyjä, muunneltuja tai vaikutteita eri ruokakulttuureista.
Reseptien avulla voimme valmistaa monenlaisia ruokia ja juomia, ja ne ovat erittäin hyödyllisiä ruoanlaitossa ja leivonnassa. Reseptejä voi jakaa kirjojen, lehtien, verkkosivustojen, ruokablogejen ja ruokavalmistajien reseptikokoelmien kautta. Ne tarjoavat selkeitä ohjeita ja inspiraatiota luovuudelle keittiössä.
03/09/2024
Resepti Nosta voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään. Vaihtoehtoisesti voit kuutioita voin pienemmäksi, jolloin pehmeneminen nopeutuu..
03/09/2024
Keskiviikkona vietettävää Suomalaisen ruoan päivää juhlistetaan nauttimalla kotimaista kalaa. Päivän kunniaksi kannattaa kokeilla superhelppoa savukalasalaattia..
20/08/2024
16 kpl pihvejä possun ulkofileestä2 pkt maustettua tuorejuustoa esim. aurinkokuivattu tomaatti2 pkt (400g) kinkkuleikettä, palvikinkkua600g pekonia..
13/08/2024
Bouillabaisse on klassinen kalakeitto, jossa yhdistyvät kalat, äyriäiset ja mausteinen tomaattiliemi. Herkullinen bouillabaisse oli alkujaan..
30/07/2024
Pinaatti ja kala ovat klassinen makuyhdistelmä, joka sopii monenlaisin ruokiin. Pinaatin maanläheinen, hieman makea maku..
23/07/2024
Kukkakaalikratiini on herkullinen ja monipuolinen ruokalaji, joka sopii erinomaisesti niin arkeen kuin juhlaankin. Sen pehmeä..
23/07/2024
Katkarapuskagen on rakastettu klassikkoruoka. Tällä kertaa se tarjoillaan piirakan muodossa, salaattiin yhdistettynä. Näyttävä herkku sopii..
21/07/2024
Resepti Kanapulliin: 700 g kanan jauhelihaa 100 g Filos anari-juustoa ½ pussia parmesaani juustoraastetta 1..
16/07/2024
Ravustuskausi käynnistyy sunnuntaina 21.heinäkuuta kello 12, ja se jatkuu aina 31. lokakuuta asti. Samalla käynnistyy..