Reseptejä

Kun puhutaan reseptistä, tarkoitetaan ohjeistusta ruoan tai juoman valmistamiseksi. Resepti on yleensä kirjallinen ohje, joka sisältää tarkat vaiheet ja mittasuhteet tarvittavista ainesosista sekä valmistusohjeet. Reseptit auttavat kokkeja ja kotikokkeja valmistamaan ruokaa tiettyjen makujen ja koostumusten saavuttamiseksi.

Reseptissä kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten ruoka valmistetaan vaihe vaiheelta. Se voi sisältää ainesosaluettelon, valmistusvaiheet, kypsennysajan ja lämpötilan, säilytysohjeet ja tarjoiluehdotukset. Reseptit voivat olla perinteisiä ja periytyneitä, keksittyjä, muunneltuja tai vaikutteita eri ruokakulttuureista.

Reseptien avulla voimme valmistaa monenlaisia ruokia ja juomia, ja ne ovat erittäin hyödyllisiä ruoanlaitossa ja leivonnassa. Reseptejä voi jakaa kirjojen, lehtien, verkkosivustojen, ruokablogejen ja ruokavalmistajien reseptikokoelmien kautta. Ne tarjoavat selkeitä ohjeita ja inspiraatiota luovuudelle keittiössä.

Reseptit

maustevoi ruoka-annos

Maustevoi kevätsipulista

Resepti Nosta voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään. Vaihtoehtoisesti voit kuutioita voin pienemmäksi, jolloin pehmeneminen nopeutuu..
kuhakeitto

Tee Suomalaisen ruoan päivästä kalapäivä

Keskiviikkona vietettävää Suomalaisen ruoan päivää juhlistetaan nauttimalla kotimaista kalaa. Päivän kunniaksi kannattaa kokeilla superhelppoa savukalasalaattia..
Täytetyt lihakääryleet possusta (1)

Täytetyt lihakääryleet possusta

16 kpl pihvejä possun ulkofileestä2 pkt maustettua tuorejuustoa esim. aurinkokuivattu tomaatti2 pkt (400g) kinkkuleikettä, palvikinkkua600g pekonia..
bouillabaisse

Oletko kokeillut kalastajien luomaa keittoa, josta on tullut maailmankuulu?

Bouillabaisse on klassinen kalakeitto, jossa yhdistyvät kalat, äyriäiset ja  mausteinen tomaattiliemi. Herkullinen bouillabaisse oli alkujaan..
pinaattilohirulla

Yhdistä kalaan tämä vihreä vitamiinipommi

Pinaatti ja kala ovat klassinen makuyhdistelmä, joka sopii monenlaisin ruokiin. Pinaatin maanläheinen, hieman makea maku..
kukkakaalikratiini

Kasviksia pöytään vinkki: kukkakaalikratiini

Kukkakaalikratiini on herkullinen ja monipuolinen ruokalaji, joka sopii erinomaisesti niin arkeen kuin juhlaankin. Sen pehmeä..
skagen-salaattipiirakka

Skagen-salaattipiiras on helppo ja näyttävä herkku vaikka rapujuhliin

Katkarapuskagen on rakastettu klassikkoruoka. Tällä kertaa se tarjoillaan piirakan muodossa, salaattiin yhdistettynä. Näyttävä herkku sopii..
nonnan kanapullat

Kanapullat ala Nonna

Resepti Kanapulliin: 700 g kanan jauhelihaa 100 g Filos anari-juustoa ½ pussia parmesaani juustoraastetta 1..
lohi-purjosipulipiirakka

Nappaa parhaat reseptit rapujuhliin: ”Näin hyvää en ole syönyt koskaan!”

Ravustuskausi käynnistyy sunnuntaina 21.heinäkuuta kello 12, ja se jatkuu aina 31. lokakuuta asti. Samalla käynnistyy..