Ainekset
Murekemassaan
800g kanan jauhelihaa
suolaa
valko-ja mustapippuria rouhittuna
runsaasti kevätsipulia silputtuna
ruohosipulia (kuivatettu)
noin ½ dl kuohukermaa tai ruokakermaa
1-2 kanamunaa
*öljyä
Ohjeet
Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
Nosta jääkaappiin maustumaan 30-60 minuutiksi.
Tee tasakokoisia pullia ensin, jotka muotoilet sitten pihviksi litistämällä käsiä apuna käyttäen.
*Kertakäyttökäsineet ja tilkka öljyä auttaa massan käsittelyssä.
Panerointiin
Pankojauhoa
suolaa
valko-ja mustapippuria rouhittuna
Ohjeet
Laita isolle vadille reilusti pankojauhoja. Lisää mausteita ja sekoita.
Painele pihvejä pankojauhoihin. Lusikoi päälle pankojauhoja ja painele varovaisesti. Tasainen kerros molemmin puolin reunoja unohtamatta.
Tee erissä ja paista tai tee kaikki pihvit valmiiksi, mutta laita silloin leivinpaperin
päälle hieman pankojauhoa. Näin estetään mahdollinen kiinnitarttuminen.
Paneroinnissa myös suositaan tapaa, jossa saa kuivahtaa hetken ennen paistoa
Paista öljy+voi seoksessa molemmin puolin kauniin ruskeaksi.
Laita paistetut pihvit uunivuokaan ja anna uunin kypsentää pihvit kypsiksi.
Tasalämpö 150 astetta 30-45 minuuttia pihvien koosta ja uunista riippuen. Kanan tulee olla täysin kypsää.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kera. Kastikkeeksi sopii aurajuustokermakastike tai kantarellikermakastike.
Annoksen koristeluun hieman kevätsipulia.
Paistamiseen öljyä + voita
