1 pussi pakaste kantarelleja
suolaa
mustapippuria
valkopippuri
persiljaa kuivattuna
ruohosipulia kuivattu tai tuore
kevätsipulia
1-1½ prk smetanaa
1-1½ prk creme frainche
Tilkka rasvaa loppupaistoon
Sulata sienet jääkaapissa yön yli. Silppua pieneksi. Paista kuivalla pannulla nesteet pois. Lisää ihan pieni tilkka rasvaa. Lisää mausteita. Laita vain pieni osa kevätsipulia paiston yhteydessä. Huolehdi ettet ruskista sieniä. Pieni paahto riittää. Kumoa sienet toiseen astiaan ja anna jäähtyä.
Lisää joukkoon smetanaa ja creme frainchea. Lisää joukkoon kevätsipulia. Sekoita hyvin.Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Sulje kannella/kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan mielellään yön yli.
* creme frainchen ja smetanan yhdistelmä on tässä loistava. Smetanaa rasvaisuus mitä salaatti tarvitsee ja creme frainche sitä tasapainottaa. Määrää riippuu kuinka paksua tai löysää sienisalaattia haluat. **voit käyttää myös vaihtoehtoisesti käyttää vain toista eli valita creme frainche tai smetana.