Ainekset
300g pekonia
1 prk/180g smetanaa
3 prk/ 600g creme frainche
1 nippu kevätsipulia
3 valkosipulin kynttä
1 nippu ruohosipulia
suolaa
Valko- ja mustapippuria rouheena
1 rkl roseepippuria
1-2 tl savupaprikajauhetta
Resepti
Pilko pekoni pieneksi ja ruskista pannulla. Kumoa pekonit talouspaperin päälle ja valuta ylimääräinen rasva pois. Jäähdytä.
Silppua kevät- ja ruohosipuli.
Kuori ja pilkkoa valkosipuli pieneksi tai käytä valkosipulipuristinta.
Yhdistä smetana, creme frainche, kevätsipuli ja ruohosipuli( jätä vähän pinnalle koristeeksi). Sekoita ja lisää mausteet, ja sekoita uudelleen. Huom! Murskaa roseepippurit. Tarkista maku. Lisää suolaa varoen, sillä pekonissa on runsaasti suolaa.
Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Lisää pekonit juuri ennen tarjoilua ja sekoita hyvin.
Lisää pinnalle koristeeksi hieman ruohosipulia.
Tarjoa pihvin ja keitettyjen varhaisperunoiden kera. Toimii myös uuniperunan täytteenä.
Grillattu kanan minuuttipihvit, roseepaisti jne.
