Ainekset
1 pss/400g Pirkka gluteeniton makaroni
2 prk tonnikalapaloja vedessä
1 puntti kevätsipulia
1 tillipuntti
1l Juustoportin vapaan lehmän täysmaitoa
6 kanamunaa
suolaa
mustapippuria rouhittuna
valkopippuria rouhittuna
tilkka rasvaa vuoan voiteluun
Ohjeet
Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan muutoin, paitsi keitä vain 5 minuuttia. Valuta vesi pois. Anna jäähtyä hetki.
Silppua tilli ja suikaloi kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
Valuta tonnikalapalat ja riko hieman rakennetta.
Mausta makaroni suolalla ja pippureilla oman maun mukaan. Lisää joukkoon tonnikala, tilli ja kevätsipuli. Sekoita.
Voitele vuoka ja kaada makaronimassa vuokaan.
Riko kanamunat, vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito, sekoita ja lisää joukkoon suolaa ja pippurit. Eli tämäkin osio maustetaan samoin maustein.
Kaada munamaito makaronia päälle.
Paista 175C asteessa noin 50-55 min. Ota vuoka ulos uunista ja anna vetätytyä hetki.
Vinkit
*Tässä on runsas määrä munamaitoa. Hieman vähemmälläkin määrällä onnistuu, mutta jos tykkäät hieman runsaammasta ja kosteammasta makaronilaatikosta niin ohjeen määrä on mitoiltaan sopiva.
*Sekoitin ainekset kattilassa, jossa makaroni keitettiin. Näin päästiin vähällä tiskillä.
* Rikon kanamunat yksitellen lasin kautta. Jos joku on pilaantunut niin ei ole koko annos pilalla.