Täytekakku Biscoff-moussella

0
(0)

4 munan kakkupohja halkaisija noin 20 cm

Kostutus

maitoa + vaniljasokeria

Täyte

250g mascarpone

2/3 prk  Biscoff-keksitahnaa

2dl vispikermaa

1 rkl tomusokeria

Ohjeet

Ota mascarpone huoneenlämpöön 1-2 h ennen käyttöä.

Sekoita mascarpone  ja Biscoff-keksitahna.

Vatkaa vispikerma+tomusokeri napakaksi vaahdoksi. Yhdistä mascarponemassan joukkoon. Nosta hetkeksi jääkaappiin tasaantumaan.

Leikkaa kakkupohja 3 tasaisiin osiin. Pohja, keskosa ja kansi.

Laita reilu 1-2  rkl täytemassaa keskelle astiaa, johon kokoat kakun. Laita päälle ensimmäinen kakkulevy ja paina hieman, mutta varovaisesti.  Kostuta tasaisesti, mutta älä ylikasta. Laita  silmämääräisesti noin ½  puolet täytteestä ja levitä se tasaisesti reunoja myöden. Laita toinen kakkulevy, kostutus ja loput täytteestä. Tasoita jälleen, kuten aiempi kerros. Lisää viimeinen kakkulevy, paina varovaisesti,  että asettuu  ja pieni kostutus jälleen. Kelmuta mikäli tarve.  Anna olla jääkaapissa mielellään yön yli.

Kuorrute

3dl vispikermaa

100 g mascarpone/Philadelphia tuorejuustoa

1 rkl tomusokeria

0,5 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa ensimmäinen vispikermaa ja mascarponea. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa napakaksi  vaahdoksi.

Nosta  jääkaappiin 15 minuutiksi.

Levitä kuorrute kakun päälle. Palettiveitsi tai vastaava on hyvä apu.

Voi tehdä koristeita  pintaan myös lusikan avulla.

Koristele  Biscoff kekseillä tai lopulla keksitahnalla,  marjoilla  yms.

Täytekakku Biscoff mousseella
Täytekakku Biscoff mousseella

Huomioitavaa

Tämä kakku ei ole yltiömakea.  Sokerituotteita lisäämällä sellaisen siitä saa. Tähän ei montaa ainesta  tarvita, joten on helppo tehdä. Nyt oli vaalea kakkupohja ja vaalea täyte. Myös kaakapohjaiben tumma kakkupohja  toisi tähän värikontrastia ja hieman suklaista makua.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa