4 munan kakkupohja halkaisija noin 20 cm
Kostutus
maitoa + vaniljasokeria
Täyte
250g mascarpone
2/3 prk Biscoff-keksitahnaa
2dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
Ohjeet
Ota mascarpone huoneenlämpöön 1-2 h ennen käyttöä.
Sekoita mascarpone ja Biscoff-keksitahna.
Vatkaa vispikerma+tomusokeri napakaksi vaahdoksi. Yhdistä mascarponemassan joukkoon. Nosta hetkeksi jääkaappiin tasaantumaan.
Leikkaa kakkupohja 3 tasaisiin osiin. Pohja, keskosa ja kansi.
Laita reilu 1-2 rkl täytemassaa keskelle astiaa, johon kokoat kakun. Laita päälle ensimmäinen kakkulevy ja paina hieman, mutta varovaisesti. Kostuta tasaisesti, mutta älä ylikasta. Laita silmämääräisesti noin ½ puolet täytteestä ja levitä se tasaisesti reunoja myöden. Laita toinen kakkulevy, kostutus ja loput täytteestä. Tasoita jälleen, kuten aiempi kerros. Lisää viimeinen kakkulevy, paina varovaisesti, että asettuu ja pieni kostutus jälleen. Kelmuta mikäli tarve. Anna olla jääkaapissa mielellään yön yli.

Kuorrute
3dl vispikermaa
100 g mascarpone/Philadelphia tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
0,5 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa ensimmäinen vispikermaa ja mascarponea. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa napakaksi vaahdoksi.
Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
Levitä kuorrute kakun päälle. Palettiveitsi tai vastaava on hyvä apu.
Voi tehdä koristeita pintaan myös lusikan avulla.
Koristele Biscoff kekseillä tai lopulla keksitahnalla, marjoilla yms.

Huomioitavaa
Tämä kakku ei ole yltiömakea. Sokerituotteita lisäämällä sellaisen siitä saa. Tähän ei montaa ainesta tarvita, joten on helppo tehdä. Nyt oli vaalea kakkupohja ja vaalea täyte. Myös kaakapohjaiben tumma kakkupohja toisi tähän värikontrastia ja hieman suklaista makua.