Ainekset
1-2 kpl naudan potkanuijia
suolaa
mustapippuria rouheena
valkopippuria rouheena
kuivattua oreganoa
kuivattua persiljaa
½-1 prk Dijon sinappia
Lisäksi
foliota + leivinpaperia
Resepti
Ota nuijat paketista, kuivaa ja siisti hieman jos tarpeen. Pensselöi lihan pintaan sinappia ja lopuksi mausteet. Suojaa luut jo tässä vaiheessa foliolla. Nosta leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, suojaa foliolla ja nosta jääkaappiin maustumaan yön yli/päiväksi.
Ota nuijat ajoissa huoneenlämpöön eli 3-4h. Poista folio vuoan päältä ja nosta nuijat pystyyn.
Ota vuoka uunista, tee leivinpaperista suoja luuta reunustavalle lihan pääliosalle. Folio pysyy edelleen luussa. (ei valitettavasti kuvaa tästä vaiheesta.)
Paista 150 asteessa 4h.
Jatka paistamista 120 asteessa 3h.
Ota vuoka uunista ja suojaa foliolla kauttaaltaan. Siten, että vain folion suojaamat luut jäävät paketin ulkopuolelle.
Jatka paistamista 150 asteessa 4h.
Tiputa uuninlämpötila takaisin 120 asteeseen ja jatka paistamista 6-8h.
Kokeile aina välillä haarukalla lihan mureutta.
Ota liha uunista ja nauti. tzatziki on raikas seuralainen tälle lihalle.
Tuo raikkautta annokseen.

HUOMIO
Lihassa on pitkä kypsennysaika. Viimeinen 2h aikajana on noin aika nuijien koosta ja kuinka mureaksi lihan haluat. Potkanuijat olivat parhaimmilaan, kun sain haarukalla revittyä lihaa helposti irti. Vertailun kohteena nyhtöpossu eli pulled pork.