Naudan potkanuijat uunissa

0
(0)

Ainekset

1-2 kpl naudan potkanuijia

suolaa

mustapippuria rouheena

valkopippuria rouheena

kuivattua oreganoa

kuivattua persiljaa

½-1 prk Dijon sinappia

Lisäksi

foliota + leivinpaperia

Resepti

Ota nuijat paketista, kuivaa ja siisti hieman jos tarpeen. Pensselöi lihan pintaan  sinappia ja  lopuksi mausteet. Suojaa luut jo tässä vaiheessa  foliolla. Nosta leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, suojaa foliolla ja nosta jääkaappiin maustumaan yön yli/päiväksi.

Ota nuijat ajoissa huoneenlämpöön eli 3-4h.  Poista folio vuoan päältä ja nosta nuijat pystyyn.

Ota vuoka uunista, tee leivinpaperista suoja luuta reunustavalle lihan pääliosalle. Folio pysyy edelleen luussa. (ei valitettavasti kuvaa tästä vaiheesta.)

Paista 150 asteessa 4h.

Jatka paistamista 120 asteessa 3h.

Ota vuoka uunista ja suojaa foliolla kauttaaltaan. Siten, että vain folion suojaamat luut jäävät paketin ulkopuolelle.

Jatka paistamista 150 asteessa 4h.

Tiputa uuninlämpötila takaisin 120 asteeseen ja jatka paistamista 6-8h. 

Kokeile aina välillä haarukalla lihan mureutta.

Ota liha uunista ja nauti. tzatziki on raikas seuralainen tälle lihalle.

Tuo raikkautta annokseen.

HUOMIO

Lihassa on pitkä kypsennysaika. Viimeinen 2h aikajana on noin aika nuijien koosta ja kuinka mureaksi lihan haluat. Potkanuijat olivat parhaimmilaan, kun sain haarukalla revittyä lihaa helposti irti. Vertailun kohteena  nyhtöpossu eli pulled pork.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa