Ainekset
2 kpl ruodotonta lohifilettä
suolaa
mustapippuria rouhittuna
valkopippuria rouhittuna
1 nippu tilliä
1 nippu ruohosipulia
3 prk Arla Lempi ruokakerma 22%
+ tilkka rasvaa vuoan voiteluun
Resepti
Poista lohifileistä nahka. Pilko lohifileet isoiksi kuutioiksi. Suolaa ja pippuroi. Laita vuokaan tilkka rasvaa ja voitele pohja + vähän reunoja.
Laita vuokaan kalapalat, yrtit. Sekoita. Lisää ruokakermat, lisää mausteita, sekoita ja uuniin.
200 astetta, tasalämpö ja noin 45 min – 1h.
Vinkit
Monesti valmistelen kalan edellisenä päivänä. Kuutioin tai siivutan, suolaa ja pippurit pintaan. Lopuksi suljen tiiviiseen astiaan ja jääkaappiin.
Tällä hetkellä (30.7. 2025) kokonainen lohi ja kirjolohi on edullista, noin 7-9 € kg. Monesti kuuluu ilmainen fileointi. Sinulle jää vain ruotojen poisto.
Mikäli kalaa on liikaa 1-2 päivän ruokiin, niin pakasta osa. Muista pitää huolta myös kylmäketjusta. Se kala ei säily ikuisesti siellä pakastimessakaan. Mitä rasvaisempi kala sen lyhyempi säilyvyys. Puhutaan muutamasta kuukaudesta lohen kohdalla.







