Lohikastike uunissa

0
(0)

Ainekset

2 kpl ruodotonta lohifilettä

suolaa

mustapippuria rouhittuna

valkopippuria rouhittuna

1 nippu tilliä

1 nippu ruohosipulia

3 prk Arla Lempi ruokakerma 22%

+ tilkka rasvaa vuoan voiteluun

Resepti

Poista lohifileistä nahka. Pilko lohifileet isoiksi kuutioiksi. Suolaa ja pippuroi. Laita vuokaan tilkka rasvaa ja voitele pohja + vähän reunoja.

Laita vuokaan kalapalat, yrtit.  Sekoita.  Lisää ruokakermat,  lisää mausteita, sekoita ja uuniin.

200 astetta,  tasalämpö  ja noin 45 min – 1h.

Vinkit

Monesti valmistelen kalan edellisenä päivänä.  Kuutioin tai siivutan, suolaa ja pippurit pintaan.  Lopuksi suljen tiiviiseen astiaan ja jääkaappiin.

Tällä hetkellä (30.7. 2025) kokonainen lohi ja kirjolohi  on edullista,  noin 7-9 € kg. Monesti kuuluu ilmainen fileointi. Sinulle jää vain ruotojen poisto.

Mikäli kalaa on liikaa 1-2 päivän ruokiin, niin pakasta osa. Muista pitää huolta myös kylmäketjusta. Se kala ei säily ikuisesti siellä pakastimessakaan. Mitä rasvaisempi kala sen lyhyempi säilyvyys. Puhutaan muutamasta kuukaudesta lohen kohdalla.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa