Porkkanalaatikko laktoositon + gluteeniton

0
(0)

2kg porkkanaa

suolaa

mustapippuria

2dl Arla lempikermaa tai muu vastaava

3-4 rkl siirappia

noin 50g sulatettua margariinia tai voita

2-3 rkl riisijauhoa

vettä

Foliovuokia + rasvaa vuoan voiteluun

Laita vesi kiehumaan ja lisää veteen suolaa. Kuori ja pilko porkkanat.

Keitä porkkanat kypsiksi.

Kaada keitinvesi pois, mutta jätä sitä talteen muutama desilitra.

Survo porkkanat sauvasekoittimella ja lisää hieman keitinvettä. LIsää joukkoon sula rasva, siirappi ja mustapippuri ja kerma. Sekoita hyvin.

Teen tämän sauvasekoittimella. Lisää lopuksi joukkoon riisijauho. Sekoita taas hyvin. Varmista ettei ole paakkuja. Tarkista maku. Lisää mausteita makusi mukaan. Massa saa olla löysähköä sosetta.

Voitele foliovuoat (tai muu) laita porkkanasosetta niin, eetä jää vajaa 1cm reunasta.

Sulje kannella ja pakasta. Voit myös paistaa suoraan.

Paistaessa pinnalle voi laittaa voinokareita tai gl korppujauhoa hieman.

Oman maun mukaan., Paisto 175C noin 1h.  tai 150C melkein 2h.

Ota edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan. Suoraan pakasteesta uuniin miedommalla lämmöllä.

Tästä annoksesta tulee 6x 0.5l foliovuoallista

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa