Ohjeen alkuperä löytyy: https://www.martenssonskok.se/2013/01/mannerstroms-makaronipudding.html?fbclid=IwAR2Oa66bojQwjSEQxvhwYkCb7sa_o8Lhi20b2WcaFJn6R4JTQmCD23e2CkI
Pasta
1 pss Rummo tavallinen/gluteeniton pasta
1l täysmaitoa (L)
4dl vettä
2tl sokeria
n, 1tl murskattua valkopippuria
suolaa maun mukaan
Keitä vesi ja maito kiehuvaksi. Varo polttamasta pohjaan. Lisää joukkoon pasta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan eli sieltä se keittoaika. Sekoita aina välillä ja vahdi ettei kiehu yli.
Ota kattila sivuun ja lisää mausteet. Anna jäähtyä. Pasta imee nestettä sisäänsä vielä. Sekoita vielä tässäkin välissä varovasti aina välillä. Tällä estetään ettei tule tule pastapaakkuja eli klimppejä.
Kinkkutäyte
400g savukinkkua, joulukinkkua, pekonia, siankylkeä tms kuutioituna
1 pieni purjo suikaloituna
ripaus mustapippuria rouheena
Paista kinkkua/pekonia pannulla hetken aikaa ja lisää ja purjosipuli ja freesaa muutaman minuutin ajan.. Freesaa älä siis ruskista!
Munamaito
7dl täysmaitoa (L)
2 dl kermaa/vispikermaa (L)
8 kananmunaa
150g pss Emmental punaleima juustoraaste (L)
(suolaa)
Riko munat kulhoon, ja sekoita rakenne rikki. Lisää suola, maito, kerma ja juustoraaste. Sekoita hyvin.
Yhdistä
Sekoita freesattu kinkkumassa pastan joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada voideltuun vuokaan, ja lisää lopuksi munamaitomassa. Sekoita tämäkin tasaisesti joukkoon.
Paistoin 150 °C kiertoilmassa noin tunnin ajan. Tämän jälkeen pudotin lämpötilaa noin 100°C, ja annoin olla hetken aikaa. Alkuperäisessä ohjeessa on 200°C ja noin 45min.
Suojaa pinta sim. foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
* Jätin tavallisen sipulin pois alkuperäisestä ohjeesta. Mikäli haluat sitä käyttää, niin pilko pieni sipuli, ja freesaa purjon ja kinkun ohessa. Omaan makuun olisin lisännyt lisää pippuria, ja ottanut lisää purjoa tai kevätsipulin varsia. Savustamon savukinkku maistui tässä hyvin. Meillä oli käytössä Rummon gluteeniton Fusilli, koska sitä oli kotona. En itse lisännyt suolaa, koska sitä tulee mm. juustoraasteesta ja savukinkusta.
* Sekoittaessa ja yhdistäessä aineita on paikoin tiiviin tahmea, mutta lopputulos on hyvä.
Ruoka tehty Ikean Koncis uunivuokaan 34×24 cm