Lanttulaatikko GL+L

0
(0)

3x 1kg Pirkka lanttupussi

suolaa

3.3dl purkki  laktoositon ruokakerma

1 dl tumma  siirappi

pippuria valinnan mukaan

1dl + vuokien voitelu laktoostitonta rasvaa

keitinvettä

Laita kattilaan vesi kiehumaan. Lisää suolaa veteen.  Kuori ja pilko lantut pieniksi kuutioiksi. Itse leikkaan päädyistä siivut pois ja sitten halkaisen lantun keskeltä.  Käännä lanttu levein päätykohta pöytää vasten ja varovaisesti veitsellä vuollen reunaa pitkin ylhäältä alas.  Katso ettei jää kuorta. Poista kaikki vihreä ja valkoinen osa.

Kattilassa tulee olla vettä sen verran, että lantut juuri ja juuri peittyvät.

Keitä lantut kyppsiksi. Anna poreilla hiljalleen.

Kaada kypsistä lantuista vesi pois. Huomaa jättää muutama kauhallinen.

Tarvitset myöhemmin mahdollisesti.

Soseuta lantut  vatkaimella tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma ,sulatettu rasva,  suolaa tarvittaessa, pippuria, siirappia ja hieman keitinvettä jos tarpeen. Sekoita hyvin. Tarkista maku. Mikäli haluat vieläkin löysempää koostumusta niin lisää keitinvettä. Kun maku ja koostumus on mielestäsi kohdillaan niin jätä jäähtymään hetkeksi.

Voitele foliovuoat ja laita lanttusosetta vuokiin + tasoita pinta, mutta jätä vajaa 0,5-1 cm vara reunoilta. Pakasta tai paista.

Paistamiseen riittää, että tuote on kuuma ja kiva väri pinnalla.

Paisto  175C reilu  1½h. tai 150C  reilu 2h.

Tästä määrästä sain 9x 0,5l foliovuoallista.

Halutessasi voit ennen paistoa laittaa pinnalle gl korppujauhoa ja muutama rasvanokare.

3kg erästä lanttua lähti kuorineen pois 1.3kg.  ELi itse lanttua jäi 1.7kg käytettäväksi.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa