Täytetyt lasagnerullat  GL

0
(0)

Tämä ohje tulee nyt hyvin vapaasti, koska kaikkia aineksia ei mitattu, ja osa oli purkkien loppuja kaapista.  Tämä ohje on tehty gluteenittomista lasangelevyistä

Tomaattinen jauhelihakastike

500 g poron jauhelihaa
1  pussi kantarelleja silputtuna
rasvaa paistoon

suolaa
musta-,  ja valkopippuria myllystä
timjamia
rosmariinia
2 prk tomaattimurskaa + tilkka vettä

Pastalevyt

lasagnelevyjä*
vettä
suolaa

Juustotahna

½- 1 prk tuorejuustoa
Fetaa 250-300g
kevätsipulia silppuna
1 kanamuna

Pinnalle

150g Mozzarella juustoraaste

Aloita ruskistamalla poron jauheliha tilkassa rasvaa. Laita joukkoon sienet ja paistele hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaattimurskat + huuhtiaset purkin sisältö tilkalla vettä ja lisää joukkoon, kiehauta ja mausta. Anna seoksen kiehua hiljaa poristen noin 20-30 minuuttia. Maut tiivistyy ja keittyy kasaan. Tarkista maku.

Valmista seuraavaksi juustotahnatäyte.  Notkista kulhossa tuorejuusto. Murusta joukkoon fetajuusto ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kevätsipuli.  Halutettasi voit lisätä pippurirouhetta joukkoon. Sekoita joukkoon ihan pari ruokalusikallista mozzarella juustoraastetta. Jätä sivuun odottamaan. Suolaa voit toki lisätä, mutta juustot tuovat suolaa omaan makun riittävästi.

Keitä lasagnelevyt runsaassa vedessä, jossa on reilusti suolaa. Katso aika pakkauksesta.  Pitää olla melkein kypsä, mutta myös levyjen rullaus tulee onnistua. Testaa nostamalla levyä pihdeillä.

Voitele uunivuoka kevyesti ja laita pohjalle tasainen kerros tomaattista kastiketta. Ohuelti riittää.

Nosta levyt  leivinapaperin päälle vieri virekkäin. Lusikoi levyille juustotahnaa tasaisesti. Lisää päälle pastakastiketta tasaisesti. Rullaa levy mahdollsimman napakasti ja aseta voideltuun vuokaan sauma alaspäin.  Toista, kunnes kaikki on tehty.

Lisää loppu tomaattisesta kastikeesta päälle ja  loput juustoraasteesta. Peitä vuoka foliolla. Katso ettei kosketa ruokaa. Muutoin suojaa tarvittaessa leivinpaperilla.

Paista ensin  190 asteesssa noin 30 minuuttia ja sitten ilman suojaa noin 5 minuttia.

Anna tasaantua muutaman minuutin ja sitten nauttimaan.

*Käytetty gluteenitonta  La Fabrica Della Pasta pastalevyjä.  Italia/Napoli .

lasagnerullat
lasagnerullat

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa