Ainesosat
noin 2,5 kg pala naudan paistia (ulko, kulma)
2-3 porkkanaa
noin 1-1½ l vettä
1x lihafondi
1 dl punaviinietikkaa
½ nippua kevätsipulia
3-4 rkl oliiviöljyä
suolaa
musta- ja valkopippuria rouheena oman maun mukaan
3-4 kpl laakerinlehtiä
1 rkl savupaprikajauhetta
valkosipulilastuja
BBQ kastiketta
Resepti
Putsaa liha kalvoista. Paloittele iso pala 4-6 palaan.
Laita padan pohjalle oliiviöljy ja sitten lihapalat. Lisää kaikki mausteet + punavinietikka.
Pätki sipuli muutamaan osaan, kuori ja pilko porkkana isoiksi paloiksi.
Lisää nämä pataan ja lopuksi vesi. Vettä sen verran, että juuri ja juuri liha peittyy.
Paista kannellisessa padassa 150 asteessa noin 6 tuntia. Tarkista noin 3h kohdalla,että nestettä on rittävästi ja käännä lihapalat samalla. Lisää vettä jos tarpeen.
Tarkista lihan tilanne 6 h kohdalla. Lihan pitää hajota haarukalla repien. Jatka paistoa jos tarpeen.
Nosta lihapalat pois liemestä toiseen astiaan. Siivilöi liemi. Liemen voi käyttää kastikepohjana tai riipiä lihat tämän joukkoon. Huomioi ettei lientä laiteta liikaa lihan joukkoon. Kosteaa, mutta ei saa ”uida”!
Revi liha kahden haarukan avulla aivan pieneksi silpuksi. Kaada joukkoon BBQ kastiketta haluamasi määrä ja sekoita hyvin.
Lämmitä jos tarpeen.
Voit käyttää lihan myös esime salaattiin jolloin liemi/BBQ ei ole tarpeen.
Tortillan täytteeksi, salaatin seuraksi, perunoiden kera, salaatin joukkoon tai pastan kera.