Ainekset
- noin 2kg naudan paahtopaistia paloina/suikaleina
- vettä
- suolaa
- mustapippuria rouheena myllystä + kokonaisia pippureita
- oliiviöljyä tai muuta rasvaa lihan paistamiseen
- 2-3 kpl Knorr lihafondia
- vehnäjauhoa tai gluteeniton jauhoseos
Ohjeet
Laita vesi kiehumaan kokkaaseen kattilaan. Anna sitten poreilla rauhakseltaan
Paista lihapalat ruskeiksi pienissä erissä tilkassa rasvaa.
Siirrä paistetut lihat aina veden joukkoon. Keitä lihoja hetken aikaa ja kuori pinnalta vaahto.
Lisää fondit ja pippurit rouheena + kokonaiset maun mukaan. Lihapalojen koko säätelee myös keittoaikaa. Tarkista milloin on sopivan mureaa. Huomioi myös, että jauhoja keitellään hetki.
Paahda jauhoja kuivalla pannulla. Sekoita koko ajan varovaisesti. Paahda haluamasi tummuuteen.
Lisää jauhoja lihojen joukkoon samalla sekoittaen. Laita erissä, jotta saat sopivan paksuuden kastikkeelle. Anna jauhojen keittyä noin 20-30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi. Huomaa, että lihafondi on voimakassuolainen.
* Tämä on sipuliton versio. Ainoastaan fondin sisältämä purjosipuli.
** paahtamalla pelkkiä jauhoja pannulla saa ruskeakastikkeen ilman rasvakäryä ja on hieman siistimpi ja kevympi tapa laittaa ruokaa.