Kesäkurpitsa-tomaattivuoka 6-8 annosta.
5 kpl kesäkurpitsaa
n 500g kirsikkatomaatteja tai vastaavia
1 prk Mutti kirsikkatomaatti
200g mozzarella juustoraaste
1 iso pallo mozzarellaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
yrttejä kuivattuina ( ruohosipuli, oregano, timjami, rosmarini jne).
Myös tuore käy.
Pese kesäkurpitsat ja kuivaa. Samoin huhtaise tuoreet tomaatit.
Poista kesäkurpitsasta päät ja ja laita pötkä puoliksi. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi pituussuunnassa. Paahda kuivalla pannulla hetken molemmin puolin. Itse käytin parilapannua. En käyttänyt paksuja reunapaloja, joissa kuorta.
Lohko tomaatit 2-4 osaan.
Laita vuoan pohjalle hieman oliiviölyä. Lado limittäin pohjalle kesäkurpitsasiivuja. Laita siivujen päälle noin puolet tomaattilohkoista. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Lisää myös yrttejä maun mukaan. Laita toinen kerros kesäkurpitsasiivuja, loput tomaattipalat ja mausteet. Lado kolmas kerros kesäkurpitsasiivuja. Lisää nyt tähän päälle purkillinen muttia, revitty mozzarellapallo ja mausteita. Viimeisenä pintaan juustoraaste.
Paista uunissa keskitasolla 150 *C noin 30 min ja sen jälkeen nosta lämpötila 175*C 10-15min tai kunnes pinta hieman paahtunut. Anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarkoilua.
Menee ihan sellaisenaan tai lisukkeena.
Tässä käytetty: KONCIS Uunivuoka, ruostumaton teräs. Koko 34×24 cm