Kesäkurpitsa-tomaattivuoka juustolla

4
(1)

Kesäkurpitsa-tomaattivuoka 6-8 annosta.

5 kpl kesäkurpitsaa

n 500g kirsikkatomaatteja tai vastaavia

1 prk Mutti kirsikkatomaatti

200g mozzarella juustoraaste

1 iso pallo mozzarellaa

suolaa

mustapippuria

oliiviöljyä

yrttejä kuivattuina ( ruohosipuli, oregano, timjami, rosmarini jne).

Myös tuore käy.

Pese  kesäkurpitsat ja kuivaa. Samoin huhtaise tuoreet tomaatit.

Poista kesäkurpitsasta päät ja  ja laita pötkä puoliksi. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi pituussuunnassa. Paahda kuivalla pannulla hetken molemmin puolin.  Itse käytin parilapannua. En käyttänyt paksuja reunapaloja, joissa kuorta.

Lohko tomaatit 2-4 osaan.

Laita vuoan pohjalle hieman oliiviölyä. Lado limittäin pohjalle kesäkurpitsasiivuja.  Laita siivujen päälle  noin puolet tomaattilohkoista. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Lisää myös yrttejä maun mukaan.  Laita toinen kerros kesäkurpitsasiivuja, loput tomaattipalat ja  mausteet. Lado kolmas kerros kesäkurpitsasiivuja.  Lisää nyt tähän päälle  purkillinen muttia, revitty mozzarellapallo ja mausteita. Viimeisenä pintaan juustoraaste.

Paista uunissa  keskitasolla 150 *C noin 30 min ja sen jälkeen nosta lämpötila 175*C  10-15min tai kunnes pinta hieman paahtunut. Anna vetäytyä   hetken aikaa ennen tarkoilua.

Menee ihan sellaisenaan tai lisukkeena.

Tässä käytetty: KONCIS Uunivuoka, ruostumaton teräs. Koko 34×24 cm

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 4 / 5. Arvostelut: 1

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa