Ainekset
- 2 kpl lohifileitä
- merisuolaa
- hienoa sokeria
- tilliä.
Ohjeet
Poista lohifileistä ruodot jos tarpeen. Siisti samalla pois rasvareunat mikäli tarpeen. Eli ne valkoiset kohdat.
Aseta lohifileet vierekkäin. Ripottele päälle merisuolaa tasaisesti ja sitten hienoa sokeria. Merisuolaa menee itsellä noin 2 rkl (runsasta).
Sokeria noin 1 rkl. Lisää päälle tilliä.
Laita lohipalat päällekkäin ja kääri tiukkaan pakettiin. Itse käärin ensin leivinpaperiin ja ja lopuksi fioloon. Laitan lohipaketin isoon vuokaan ja paino päälle jos mahtuu. Annan lohen olla suolassa 1-2 vrk. Käännän lohipakettia useamman kerran.
Poista lohi paketista. Kuivaa pinta ja poista tilli + sulamattomat suolat. Siivuta ohuiksi siivuiksi. Aseta tarjolle ja nauti.
HUOM!
Itse poistan siivutetusta lohesta sen tumman keskiosan. Taita siivu kaksinkerroin ja leikkaa pois tumma osa.
Ohessa on noin mittoja. Laitan suolaa ja sokeria silmämäärisesti eli se mutu. Käytän vähemmän suolaa mitä yleisemmin ohjeet neuvoo. Tässä maistuu suola, mutta ei liikaa.