Poropiirakka GL (28cm vuoka)
1 paketti gluteeniton piirakkataikina (350g)
1 pss pororouhe (150g)
1 pss (60g) Parmigiano Reggiano parmesaanijuustoraaste
1 iso purjo
3 kanamunaa
250g Creme frainchea
mustapippuria rouheena oman maun mukaan
1 puntti persiljaa
hieman rasvaa paistoon
Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa purjosta ”tukkaosa” pois ja katkaise kunnes alkaa tummanvihreät osat. Halkaise purjo ja huuhtaise. Pilko pieneksi ja kuullota pannulla pienessä rasvatilkassa. Pehmennä, mutta älä ruskista. Nosta sivuun odottamaan.
Sekoita kulhossa Creme frainche, kanamunat, parmesaani, pororouhe, mustapippuria ja silputtua persiljaa. Lisää joukkoon purjo.
Kauli sulanut taikina leivinpaperin päällä. Nosta leivinpaperin avulla ja kumoa taikina piirakkavuokaan varovasti. Poista leivinpaperi.
Painele taikina pohjaan ja reunoille.
Kaada täyte taikinan päälle. Tasoita pinta jos tarve.
Paista 200*C 30-40 minuttia. Varo ettei pinta tummu liikaa. Suojaa pinta leivinpaperilla jos tummuu liikaa.
Koristele valmis piirakka muutamalla persiljatupsulla
** en lisännyt piirakkaan lainkaan suolaa. Pororouhe on todella voimakassuolainen ja itse taikinassa on suolaa.
** Persiljasta otan niitä hapsuja mukiin tai muu vastaava astia. Siinä ne on helppo saksia pieneksi.