Naudan sisäfilee uunissa

0
(0)

Aineosat

  • 1  naudan sisäfilee
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rasvaa paistamiseen

Ohje

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. 1 h minimissään.

Ota liha pois pakkauksesta ja kuivaa hyvin.  Siisti liha eli poista kalvot yms roippeet.

Leikkaa liha kolmeen osaan. Leikkaan ensin irti sen paksumman pään ”ns sivuosan”. Tämän jälkeen katkaise liha vielä kahteen osaan. Seuraa lihan paksuutta ja missä kohtaa hyvä katkaista. Näkyy selkeästi se paras paksu osa ja sitten alkaa kaveta.

Mausta lihapalat suolalla ja mustapippurirouheella kauttaaltaan. Paista eli ruskista  lihapalat yksi kerrallaan. Ruskista myös päädyt.  Nosta uunivuokaan.

Aseta lämpömittari paksuimpaan lihapalaan.  Digitaaliseen mittariin aseta haluttu sisälämpötila.  Paista  120- 150 asteessa.

Kun liha on  valmis nosta se sivuun  tasoittumaan.  Vähintään vartti.

Itse en peitä lihaa millään, enkä kääri folioon.

Lopuksi leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja laita tarjolle.

naudan sisäfile

HUOM!

Kun joukossa on usea syöjä ja erilaiset toiveet lihan kypsyysasteesta olen saanut sen onnistumaan näin. Siksi mittari vain paksuimmassa lihapalassa. Pienemmät osat ehtivät kypsyä vähän enemmän. Kuvan liha paisto  55 asteen sisälämpötilaan.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa