Seuraa meitä: Tutustu löytämiimme resepteihin

Keitetyt kalapullat

4
(1)

Kalamassaan:

noin 1kg  vaaleaa kalaa nahattomina fileinä

1tl suolaa

½ punttia tilliä

½ punttia ruohosipulia

(korvaava toinen yrteistä kevätsipulin  vihreitä varsia)

1 tl  (reilu) murskattua valkopippuria rouheena

2 dl kuohukermaa

3 kananmunaa

Keittoliemi:

2 kpl kanafondi ja reilu 1½-2 litraa  vettä

Lisäksi kertiskäsineet ja ruokaöljyä, reikäkauha ja muutama lusikka avuksi

Pilko kalafileet saksilla pieniksi muutama cm levyiksi paloiksi. Laita kalapaloja muutama kerrallaan montoimikoneeseen ja anna koneen käydä kokoajan. Konen jauhaa myös ruodot. Toki voit käyttää ruodottomia kaloja. Mikäli kone ei jaksa pyörittää koko massaa niin jauha parissa erässä.  Sekoitat sitten kulhossa loput yhteet eli yhdistät  ekan massan

+ sitten toinen missä on muut loput kalan lisäksi.

Lisää suola ja yrtit hieman pienittynä joukkoon. Murskaa morttelilla valkopippuria ja lisää joukkoon. Lisää kuohukerma ohuena nauhana.

Lopuksi kanamunat yksitellen. Siirrä koko massa metalli- tai lasikulhoon, petitä ja nosta jääkaappiin hetkeksi.

Laita liemi tulemaan. Kattilaan vettä ja fondit. Sekoita hyvin. Anna hissukseen poreilla.   Ota kalamassaa lusikan avulla ja pyöritä pulliksi. Itse käytän kertiskäsineitä ja rypsiöljyä. Nää on hyvä apu ja ei tartu. Laita pallo varovasti lusikkaan ja nosta liemeen.  Irtoaa lusikasta aika pian. Huom! Mulla on eri lusikat, kun otan massasta ja laitan liemeen. Anna kalapullien kypsyä liemessä koosta riippuen 5-8 minuuttia,

Sillä aikaan, kun ensimmäinen erä kypsyy niin voit laittaa valmiiksi öljytyn leivinpaperin päälle  toisen ja kolmannen erän kalapullat.

Nostovaiheessa vaan varovasti kiepautat takaisin lusikalle. Ja siitä siirrät liemeen.

Kypsyneet kalapullat nostat reikäkauhan avulla toiseen astiaan. Tarkista kypsyys ottamalla isoin pullero ja halkaise se. Koemaista.

Siivilöidyn kalaliemen voi käyttää kastikepohjana esimerkiksi kananmunakastikkeelle. Lisää vain joukkoon kermapurkki, keitettyä kanamunasilppua, yrttiä, suolaa ja suurusta.  Maizena vaalea suuruste on tähän loistava.

* Voit käyttää vain yhtä yrttiä tai molempia. Ja myös korvata kaiken kevätsipulin varsilla. Toki  voit käyttää kokonaisena kevätsipulin.

* Valkopippurin voi korvata viherpippurilla

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 4 / 5. Arvostelut: 1

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa