Kalamassaan:
noin 1kg vaaleaa kalaa nahattomina fileinä
1tl suolaa
½ punttia tilliä
½ punttia ruohosipulia
(korvaava toinen yrteistä kevätsipulin vihreitä varsia)
1 tl (reilu) murskattua valkopippuria rouheena
2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
Keittoliemi:
2 kpl kanafondi ja reilu 1½-2 litraa vettä
Lisäksi kertiskäsineet ja ruokaöljyä, reikäkauha ja muutama lusikka avuksi
Pilko kalafileet saksilla pieniksi muutama cm levyiksi paloiksi. Laita kalapaloja muutama kerrallaan montoimikoneeseen ja anna koneen käydä kokoajan. Konen jauhaa myös ruodot. Toki voit käyttää ruodottomia kaloja. Mikäli kone ei jaksa pyörittää koko massaa niin jauha parissa erässä. Sekoitat sitten kulhossa loput yhteet eli yhdistät ekan massan
+ sitten toinen missä on muut loput kalan lisäksi.
Lisää suola ja yrtit hieman pienittynä joukkoon. Murskaa morttelilla valkopippuria ja lisää joukkoon. Lisää kuohukerma ohuena nauhana.
Lopuksi kanamunat yksitellen. Siirrä koko massa metalli- tai lasikulhoon, petitä ja nosta jääkaappiin hetkeksi.
Laita liemi tulemaan. Kattilaan vettä ja fondit. Sekoita hyvin. Anna hissukseen poreilla. Ota kalamassaa lusikan avulla ja pyöritä pulliksi. Itse käytän kertiskäsineitä ja rypsiöljyä. Nää on hyvä apu ja ei tartu. Laita pallo varovasti lusikkaan ja nosta liemeen. Irtoaa lusikasta aika pian. Huom! Mulla on eri lusikat, kun otan massasta ja laitan liemeen. Anna kalapullien kypsyä liemessä koosta riippuen 5-8 minuuttia.
Sillä aikaan, kun ensimmäinen erä kypsyy niin voit laittaa valmiiksi öljytyn leivinpaperin päälle toisen ja kolmannen erän kalapullat.
Nostovaiheessa vaan varovasti kiepautat takaisin lusikalle. Ja siitä siirrät liemeen.
Kypsyneet kalapullat nostat reikäkauhan avulla toiseen astiaan. Tarkista kypsyys ottamalla isoin pullero ja halkaise se. Koemaista.
Siivilöidyn kalaliemen voi käyttää kastikepohjana esimerkiksi kananmunakastikkeelle. Lisää vain joukkoon kermapurkki, keitettyä kanamunasilppua, yrttiä, suolaa ja suurusta. Maizena vaalea suuruste on tähän loistava.
* Voit käyttää vain yhtä yrttiä tai molempia. Ja myös korvata kaiken kevätsipulin varsilla. Toki voit käyttää kokonaisena kevätsipulin.
* Valkopippurin voi korvata viherpippurilla