Munakoisopelti

0
(0)

Ainekset

2 kpl munakoisoa
merisuolaa

oliiviöljyä

1 kpl kevätsipulia
1 pkt  (200g) Fetaa
400 g kalkkunan jauhelihaa
2 kpl paprikaa
2 tl persiljaa (kuivamauste)
mustapippuria rouheena

suolaa

2 tl basilika (kuivamauste)
1 tl paprikamauste
1 prk tomaattimurskaa tms

Pinnalle

150-200 g Fetajuustoa

juustoraastetta  noin 1/4 pussia Grana Pardano tai vastaava

Tarjoiluun


1  nippu tuore basilika

Resepti

Huuhtaise munakoisot, kuivaa ja poista päädyt. Leikkaa tasakokoisiksi siivuiksi. Lado munakoisoviipaleet  leivinpaperin päälle ja rouhi päälle merisuolaa.

Jätä noin  30 min ajaksi ”itkettymään”.  Kuivaa munakoisot talouspaperilla  ja pyyhi pois ylimääräiset suolat.  Paista  munakoisoviipaleita molemmin puolin oliiviöljyssä sen verran, että saavat  väriä.
Aseta paistetut siivut uunipellille  pariin riviin liki kiinni toisiinsa. Ei haittaa, vaikka menisi vähän toisen päälle.

Paista kalkkunan jauhelihaa, että saa hieman väriä. Lisää joukkoon pilkottu paprika, mausteet ja  paista näitä hetken aikaa. Nesteiden tulee haihtua reilusti. Lisää joukkoon tomaattimurska. Mikäli käytät tomaattisäilykettä missä isoja paloja niin murskaa lastalla tms. Lisää lopuksi kevätsipuli. Tarkista maku.

Lusikoi massaa munakoisoviipaleiden päälle tasaisesti. Laita seuraavaksi juustoraastetta. Lopuksi murusta feta viipaleiden päälle.

Paista 180 astetta kiertoilma, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä. Noin 20-30 min.

munakoisopelti
munakoisopelti

Ota uunista ja anna vetäytyä muutama minuutti.  Nosta lastan avulla lautaselle ja tarjoile tuoreen basilikan kera.

munakoisopelti
munakoisopelti

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa