Ainekset
2 kpl munakoisoa
merisuolaa
oliiviöljyä
1 kpl kevätsipulia
1 pkt (200g) Fetaa
400 g kalkkunan jauhelihaa
2 kpl paprikaa
2 tl persiljaa (kuivamauste)
mustapippuria rouheena
suolaa
2 tl basilika (kuivamauste)
1 tl paprikamauste
1 prk tomaattimurskaa tms
Pinnalle
150-200 g Fetajuustoa
juustoraastetta noin 1/4 pussia Grana Pardano tai vastaava
Tarjoiluun
1 nippu tuore basilika
Resepti
Huuhtaise munakoisot, kuivaa ja poista päädyt. Leikkaa tasakokoisiksi siivuiksi. Lado munakoisoviipaleet leivinpaperin päälle ja rouhi päälle merisuolaa.
Jätä noin 30 min ajaksi ”itkettymään”. Kuivaa munakoisot talouspaperilla ja pyyhi pois ylimääräiset suolat. Paista munakoisoviipaleita molemmin puolin oliiviöljyssä sen verran, että saavat väriä.
Aseta paistetut siivut uunipellille pariin riviin liki kiinni toisiinsa. Ei haittaa, vaikka menisi vähän toisen päälle.
Paista kalkkunan jauhelihaa, että saa hieman väriä. Lisää joukkoon pilkottu paprika, mausteet ja paista näitä hetken aikaa. Nesteiden tulee haihtua reilusti. Lisää joukkoon tomaattimurska. Mikäli käytät tomaattisäilykettä missä isoja paloja niin murskaa lastalla tms. Lisää lopuksi kevätsipuli. Tarkista maku.
Lusikoi massaa munakoisoviipaleiden päälle tasaisesti. Laita seuraavaksi juustoraastetta. Lopuksi murusta feta viipaleiden päälle.
Paista 180 astetta kiertoilma, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä. Noin 20-30 min.
Ota uunista ja anna vetäytyä muutama minuutti. Nosta lastan avulla lautaselle ja tarjoile tuoreen basilikan kera.