Kantarellimousse

5
(1)

Kantarelleja oman maun mukaan
1 nippu kevätsipulia  tummanvihreä varsiosa
suolaa maun mukaan
  noin ½ tl valkopippuria rouheena myllystä
  noin 2 tl timjamia
2-3 dl kuohukermaa

**200g Creme Bonjour tuorejuusto maustamaton ja/tai 1 prk Cantadou 140g
tuorejuusto piparjuuri

Silppua kantarellit  pieneksi.  Paahda sienistä neste pois kuivalla pannulla, mutta älä kuitenkaan paista kuivaksi. Älä käytä rasvaa. Lisää paiston aikana valkopippuria, timjamia ja lopuksi
suolaa. Laita  toiseen astiaan jäähtymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkeaksi, mutta ei liian jämäkäksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Silppua kevätsipuli ohuen ohuksi renkaaksi.

Notkista tuorejuustoa kulhossa. Lisää joukkoon sienet ja kevätsipuli hyvin sekoittaen. Lopuksi sekoita joukkoon vatkattu kermavaahto. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.

Peitä kulho ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi.

Laittaessasi tarjolle voit koristella  esim kevätsipulilla tai tuore timjami käy myös.

Tarjoa tätä leivän päällä, lisukkeena  jouluaterialla, ruiskuppeihin  jne.

** käytä vain yhtä tuorejuustoa tai tee kahdella maulla. Mikäli jaat niin huomio jakaa myös kermavaahto, sienet ja  kevätsipuli. Jakaessa käytä 100g  maustamatonta tuorejuustoa  annokseen. Toiseen puolikkaaseen menee koko purkki piparjuurituorejuustoa.

Sulata pakastetut sienet yön yli jääkaapissa.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 5 / 5. Arvostelut: 1

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa