Kastike
2 pkt (á 570 g) Naapurin maalaiskanan ohut fileepihvi maustamaton
1x kanafondi
vettä
öljyä
2 prk = 6,6 dl Juustoportin ruokakerma
1 puntti lehtipersiljaa
musta- ja valkopippuria rouheena
rakuunaa
paprikajauhetta
suolaa
Maizena vaalea kastikesuuruste
Lisäksi
50 g Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiaano juustoraastetta
Pastaan
Barilla Gnocchi pastaa noin 1 l
vesi + suola keittämiseen
Ohjeet
Siisti kanapalat ja leikkaa filee puoliksi ja leikkaa vielä osiin. Siten, että yhdestä fileestä tulee 6-8 palaa. Ota lehtipersiljasta lehtiosat ja silppua pieneksi. Jätä sivuun odottamaan.
Laita kattilaan noin 1-1½ l vettä ja kanafondi. Laita kiehumaan siten, että hiljalleen poreilee.
Paista kanapaloja paistinpannulla pienessä tilkassa öljyä useassa erässä. Mausta kanapaloja paiston aikana pippureilla. Lisää aina paistetut kanapalat kattilaan. Lisää joukkkoon ruokakermat, paprikajauhetta, lehtipersilja ja rakuuna. Keittele kanapaloja sen, verran että ovat kypsiä. Huomaa, että tämä ruoka menee vielä uuniin hetkeksi. Suurusta seos Maizena kastikesuurusteella haluamaasi paksuuteen. Ei liian paksua, jotta pasta saa tästä itseensä. Tarkista maku. Lisää suola tässä vaiheessa jos tarpeen.
Paprikajauhetta saa olla sen verran reilusti, että tuo myös väriä. Tässä korvataan osin myös kurkuman/curryn puuttuminen.
Keitä pasta melkein kypsäksi. Jätä se viimeinen minutti keittämättä. Valuta.
Voitele vuoka kevyesti öljyllä. Kaada pasta vuokaan ja kaada kanakastiketta päälle. Sekoita seos vuoassa. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Anna vetäytyä muutama minutti ennen tarjoilua.

HUOM! itse kanakastiketta tulee tällä ohjeella reilusti. Kaikki ei mahtunut käyttämääni vuokaan. Tästä kastikeohjeesta saa helposti 2 eri ruokaa. Osa tähän pastavuokaan ja osa tarjoiltuna esimerkiksi riisin/peruna kanssa. Vaihtoehtoisesti keitä koko paketti ohjeen pastaa + käytä koko pussi juustoraastetta.
Vuokana Ikean Poetisk 34 x 23 cm.