Seuraa meitä: Tutustu löytämiimme resepteihin

Sienirisotto

Sienirisotto on vähän kuin alkuruoka, mutta pienempään nälkään jopa pääruoka. Sienirisottoja on niin monta erilaista kuin on kokkia. Tähän valitsimme Jamie Oliverin ohjeen:

Sienirisotto
4-6 annosta

– 1,5 litraa kanalientä
– kourallinen kuivattuja herkkutatteja (mulla oli isiltä saatuja orakkaita)
– oliiviöljyä
– sipuli
– 2 sellerinvartta
– 400 g risottoriisiä
– 1,5 dl valkoviiniä tai vermuttia
– suolaa ja pippuria
– 4 suurta kourallista tuoreita sieniä (Mieluiten mitä tahansa muita kuin herkkusieniä. Mulla oli portobelloa ja se oli nam.)
– muutama tuoreen persiljan (tai kirvelin tai rakuunan) oksa
– 1 sitruunan mehu
– 25 g voita
– 2 kourallista parmesaania

Laita kanaliemi kuumenemaan. Samalla voit laittaa kuivatut sienet likoamaan pieneen kulhoon, jossa on vettä. Pilko sipuli ja selleri pieniksi paloiksi ja kuullota niitä öljyssä ainakin 10 minuuttia, niin että ne ovat hieman läpikuultavia. Lisää pannulle vähän lämpöä ja heitä riisi sekaan. Sitten on vuorossa parhaan tuoksuinen vaihe, sillä pannulle lisätään viini. Tuoksuttele ihania aromeita rauhassa, sillä nyt ei voi muuta kuin odotella, että viini on imeytynyt.

Lisää pannulle seuraavaksi kuivatut sienet ja niiden makuja imenyt liotusneste sekä ensimmäinen kauhallinen lämmittämääsi kanalientä. Lisäile lientä kauha kerrallaan aina kun edellinen on imeytynyt riisiin melkein kokonaan. Maistele samalla valkoviiniä ja nauti rauhallisesta tekemistä.

Liemen lisäilyn loppuvaiheilla voit alkaa pilkkoa tuoreita sieniä ja paahtaa ne kuumalla kuivalla pannulla. Kun sienet ovat paahtumassa voit pilkkoa persiljan. Sekoita persilja, paahdetut sienet sekä sitruunan mehu toisiinsa.

Kun olet imeyttänyt kaiken kanaliemen risottoon, ota pannu pois liedeltä ja sekoita risoton joukkoon voi sekä parmesaani. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Anna risoton levätä kannen alla 3 minuuttia, vaikka tiedän kyllä, että sitä tekisi mieli alkaa hotkia heti paikalla.

Annostele lautaselle risottoa, sieniä sekä parmesaania ja kruunaa koko komeus vielä Jamie Olivermaisella lorauksella oliiviöljyä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *