5 kpl kesäkurpitsaa
3-5 jauhoista perunaa
2 kpl kasvisfondi
1 pieni purjo
1 rasia tuorejuustoa maun mukaan (italian yrtit, ruohosipuli, valkosipuli jne), ja jos tekee vegeversion niin vegaanista tuorejuustoa
timjamia, suolaa, mustapippuria
öljyä
vettä.
*Kypsää broileria (vegeversiossa tämä luonnollisesti pois)
*smetanaa/creme frainche
Pese kesäkurpitsat ja lohkoa pieniksi. Ota purjosta juuripää pois ja samoin varren huonot osat. Halkaise ja huuhtele hyvin. Pilkkoa pienksi. Kuori peruna ja pilko pienemmäksi.
Laita kattilaan öljyä ja lisää sitten vähin erin hetkeksi kuullotumaan kesäkurpitsa, purjo ja peruna. Lisää joukkoon noin 1l kuumaa vettä.
(vedenkeitin). Lisää joukkoon kasvisfondit ja muut mausteet maun mukaan. Huomaa, että monessa fondissa on suolaa ja sitä ei tarvita paljoa lisää.
Anna kiehua, kunnes peruna alkaa hajota. Soseuta.Jos liian paksua lisää hieman vettä. Lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita hyvin. Tarkista maku.
Laitoin lautasen pohjalle revittyä kypsää broileria. Keittoa ja lopuksi creme frainche pintaan.