Kesäkurpitsakeitto

0
(0)

5 kpl kesäkurpitsaa

3-5 jauhoista perunaa

2 kpl kasvisfondi

1 pieni purjo

1 rasia tuorejuustoa maun mukaan (italian yrtit, ruohosipuli, valkosipuli jne), ja jos tekee vegeversion niin vegaanista tuorejuustoa

timjamia, suolaa, mustapippuria

öljyä

vettä.

*Kypsää broileria (vegeversiossa tämä luonnollisesti pois)

*smetanaa/creme frainche

Pese kesäkurpitsat ja lohkoa pieniksi.  Ota purjosta juuripää pois ja samoin varren huonot osat. Halkaise ja huuhtele hyvin. Pilkkoa pienksi. Kuori peruna ja pilko pienemmäksi.

Laita kattilaan öljyä ja lisää sitten vähin erin hetkeksi kuullotumaan kesäkurpitsa, purjo ja peruna. Lisää joukkoon noin 1l kuumaa vettä.

(vedenkeitin).  Lisää joukkoon kasvisfondit ja muut mausteet maun mukaan.  Huomaa, että monessa fondissa on suolaa ja sitä ei tarvita paljoa lisää.

Anna kiehua, kunnes peruna alkaa hajota.  Soseuta.Jos liian paksua lisää hieman vettä.  Lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita hyvin. Tarkista maku.

Laitoin lautasen pohjalle revittyä kypsää broileria. Keittoa ja lopuksi  creme frainche pintaan.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa