Kreikkalainen fetapinaattipiirakka eli spanakotiropita

0
(0)

1 pkt filotaikinaa Myllyn Paras

4 pss (800g yht.) Pirkka lehtipinaatti (pakaste)

1 nippu kevätsipulia

(1 iso keltasipuli kuullotettuna)

3 pkt (450g) fetajuustoa

1  rasia Pirkka Ricotta

3 kanamunaa

1 puntti tilliä

 2-3 rkl kuivattua persiljaa

suolaa

mustapippuria myllystä

oliiviöljyä (täyte+ filotaikinan voitelu)

pieni määrä korppujauhoa

Ennakkoon:

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Siinä vaiheessa, kun aletaan kokoamaan piirasta kannattaa filotaikina pitää pyyhkeen alla eli otat yhden ja muut jää pyyheen alle. Nämä kuivuu helposti ja siten myös repeävät ja hajoavat.

Purista sulaneesta pinaatista ylimääräinen neste pois. Vähän kerrallaan.

Huuhtaise kevästsipuli ja jos tarvii niin poista päästä ohuesti kantapalaa pois. Siis vain jos huonoa osaa. Leikkaa kevätsipuli kokonaan ohuiksi siivuiksi ja laita kylmään veteen.

Silppua koko tilli pieneksi silpuksi.

Täytteen valmistus:

Valutetut pinaatit ja kevätsipuli, josta vesi valutettu pois(sipuli) kulhoon. Murusta joukkoon feta. Lisää ricotta. Sekoita tässä välin hyvin. Lisää mausteita oman maun mukaan. Lisää tilli ja persilja. Riko kanamunat ensin kulhoon, riko rakenne ja lisää nämä nyt massaan. Sekoita jälleen hyvin. Nyt on tämä osuus valmis.

Kokoaminen:

Laita uuni lämpenemään 180°C

Ripottele vuoan pohjalle hieman korppujauhoa. Tämä imee kosteutta. Asettele pohjalle ensimmäinen filotaikina ja pensselin avulla roiskaise muutaman sudin verran oliiviljyä. Pensselöi hieman sinne tänne sitä öljä. Aseta toinen filotaikina ja toista, kuten äsken. Tee tätä 5-6 levyn verran. Öljyä ja lisää täyte ja tasoita. Käännä nyt reunoihin jääneet ylijäämät täytteeseen ja öljyä reunaosat. Nyt aletaan rakentamaan kantta. Sama periaate mitä pohjaan ja muista se öljyäminen. Itse rakensin kansiosan filotaikinaa limittäin ja ristikkäin. Kannen koristeeksi jäi 3 rikkinäistä filotaikinaa ja ne vain rutistin hieman ruttuun. Lopuksi öljyäminen. Leikkaa piiras jo nyt annospaloihin.

Kypsennä uunissa 45 min – 1h. Katso ettei pinta tummu liikaa.

Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Itse en öljynyt vuokaa ja ei tarttunut kiinni. Tosin reunaosat kävin huolella läpi.

Vuokana Ikean Konics 40×32 cm

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa