Paneroitu leike porsaan ulkofileestä
6 possun ulkofilepihviä
3-4 kanamunaa
Vehnäjauhoa/ gluteeniton vaalea jauhoseos esim Pirkka
Pankojauhoa*/gluteeniton korppujauho/kaurajauho
suolaa + mustapippuria
rasvaa paistamiseen
Meillä oli kaupan valmiit jo kerran koneen läpi käyneet pihvit, mutta nuijin ne kotona vielä ohuemmiksi ja isommiksi. Nuijin leikkeet kahden minigrip pussin välissä. Voit ostaa myös lihapalan ja siitä leikata siivut, jotka sitten nuijit. Kannattaa tehdä viillot valkoiseen rasvaosaan niin ei kuperru.
Mausta vehnäjauho/muu jauho suolalla ja mustapipurilla. Maun mukaan mausteita. Ota tilava astia.
Kanamunat laakeaan astiaan ja riko rakenne. Mausta.
Pankojauho* kolmanteen astiaan. Mausta halutessasi.
Ota leike ja kierritä sitä ensin vehnäjauhossa. Sen verran, että jauhoa tarttuu lihan pintaan. Tämän jälkeen leike kastellaan kauttaltaan kanamunassa. Nosta ja anna hetken valua munavalumat. Tämän jälkeen laita leike pankojauhoon. Nostele panerointijauhoa esim haarukoilla pinnalle, voit painella varovaisesti, käännä ja toista.
Paista leikkeet pannulla molemmin puolin voi+öljy tai joku muu rasvaseos. Leikkeet kypsyvät nopeasti. 2-3 min per puoli leikkeen paksuudesta riippuen.
Isot astiat helpottaa työskentelyä, omat haarukat jokaiseen kulhoon niin on helpompaa. Rasvaa kuluu paistaessa.
Meillä tarjoiltiin näitä kermaisen kantarellikasstikkeen kera ja itsetehdyt perunasiivut uunissa.
Saat näistä gluteenittomat valitsemalla gl jauhot. Silloin pankojauho ei sovi.