Ainekset
1 kg poron jauhelihaa
suolaa
mustapippuria myllystä
valkopippuria myllystä
1 pkt eli 150g Pirkka pekoni
tilkka rasvaa paistoon
Resepti
Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet oman maun mukaan. Huomioi, että pekoni tuo annokseen suolaisuutta. Mahdollisimman nopea sekoitus. Muotoile 7-8 kookasta pihviä. Kietaise jokaisen pihvin yli 1 pekonisiivu.
Paista paistinpannulla, jossa tilkka rasvaa. Aloita paistaminen siten, että pekonin saumakohta paistuu ensin. Paista kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.
Mikäli paistat isomman erän niin onnistuu myös, että paistat ensin hieman pannulla ja lopun hoitaa uuni.
Varo liikaa paistamista!
Tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja kantarellimaustevoin kera.