Reseptin ainekset
2 pss (800g) makaronia
1 puntti tilliä
1 pakastepussi maissia
2-3 pussia herneitä
1 pussi herne-maissi-paprika (hemapa)
3 prk tillitonnikalaa
1 nippu kevätsipulia
1 tuore kurkku
*suolaa
musta- ja valkopippuria rouheena
*oliiviöljyä
Halutessasi annokseen mukaan keitettyä kanamunaa.
Resepti
Keitä makaronit 1-2 minuuttia ohjeen mukaan vähemmän. Valuta ja huuhtaise kylmällä vedellä. Valuta vielä mahdollisimman hyvin.
Silppua tilli pieneksi. Itse otan vain tillitupsut ja paksu varsi menee uusien perunoiden kanssa kattilaan antamaan tillin makua.
Suikaloi kevätsipuli ohuen ohueksi renkaaksi. Pilko kurkku pieneksi kuutioksi. Älä valuta tonnikalaa.
Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon mausteet ja oliiviöljyä jos on omaan makuusi liian ”kuivaa”. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mutta mielellään yön yli.