Seuraa meitä: Tutustu löytämiimme resepteihin

Tilliliha broilerista

Alkujaan resepti, jota lähdin muokkaamaan itselle sopivaksi. https://www.mtvuutiset.fi/makuja/reseptit/resepti/tillilihaa-broilerista/5658890#gs.3bzqac

Alle olen tummennetulla tekstillä omat muutokset.

  • 1,2 kg broilerinpaloja (itsellä oli broilerinfileitä)
  • 1-2 kanaliemikuutiota (fondit)
  • vettä
  • 1 porkkana paloina (3-4 porkkanaa oli itsellä)
  • 1 laakerinlehti (2-3 näitä)
  • 1 pieni sipuli (sipulin korvasin purjosipulilla)
  • 10 kokonaista mustapippuria

Lisänä oli tillien varret.

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4-5 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1,5 rkl etikkaa
  • 1,5 rkl sokeria
  • 1 dl tillisilppua
  • 1 munankeltuainen
  • 1 tl kylmää voita

Kastikkeeseen käytin siivilöityä keitinlientä, 1prk kermaa ja suurusteena vaalea maizenasuuruste. Runsaasti tillisilppua. Etikkaa aika  reilusti ja hieman sokeria. Tässä pitää maistella ja löytää se itselle sopiva maku.

Valmistusohje

1. Pane kanapalat pataan, kaada päälle vettä, niin että ne peittyvät ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto, lisää kanaliemikuutiot, porkkanapalat, laakerinlehti, sipuli ja pippurit. Keitä lihat kypsiksi, noin 40 minuuttia. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi.

2. Sulata voita kasarissaa ja sekoita siihen jauho. Lisää keitinliemi sekoittaen, sitten etikka, ja sokeri. Suurusta kastike munankeltuaisella. Lisää tillisilppu valmiiseen kastikkeeseen. Kiillota kastike vielä kylmällä voinokareella ja kaada kanapalojen joukkoon.

Itse laitoin fileet kokonaisina ja  keittoaika lyhyempi. Nostin fileet pois ja pienensin. Siivilöity liemi kattilaan,kerma,  kuumennus ja sit etikkaa + sokeria. Broiskunpalat ja suurustus maizenalla.

Huomioitavaa, että kastikkeen ainesosista ja paljon käyttämättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *