Porojuustokakku hyydytettynä

0
(0)

Pohja:

1 pkt Semper Toasty Fiber (GL)

maito tai muu neste (maito, vissy, fondista liemi tms) kostutteluun

Täyte:

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

10-15cm pätkä purjoa

n. ½ dl ruohosipulia (pakaste) tuore käy myös

150g Felix Special minikurkku

 1pss ( 150g) pororouhetta

 1prk (200g) Creme frainche (L)

2 rasiaa tuorejuustoa (400g) Creme Bonjour savuporo (L)

1 prk (300g) Turkkilainen jogurtti 10% (L)

1 prk (2dl) vispikermaa (L)

8 kpl liivatelehtiä (Lidlin) + neste noin ½ dl

* oman maun mukaan mausteita halutessasi

Koristelu:

Paprikaa

Leipäjuustoa

persiljaa

purjoa renkaina

100g poron kylmäsavupaisti leikkele

paprikaa

karpaloa/puolukkaa/punainen viinimarja tms

Pilko pieniksi paprikat ja minikurkut.  Silppua myös purjo.  Lisää joukkoon pororouhe, creme frainche, tuorejuusto, ruohosipuli silppuna ja jogurtti.  Sekoita hyvin. Maista ja lisää  halutessasi  mausteita oman maun mukaan. Huomaa, että joukkoon tulee vielä se vatkattu kerma.

Vaahdota vispikerma kevyeksi vaahdoksi. Saa olla löysää vaahtoa.  Nosta jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Jos käytät kostutukseen fondi + vesi niin valmista se nyt ja laita sivuun jäähtymään.

Aseta reunakalvo  irtopohjavuoan reunoille.  Pohjaa ei nyt tarvita. Itse tein tämän suoraan  tarjoiltavaan  astiaan ja alla oli kakkukartonki. Tämän alla oli kostutettu talouspaperi apuna ettei pääse liukumaan kuljetuksessa. Voit toki tehdä suoraan tarjouluastialle ilman kakkukartonkia.

Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele vuokaan. Osaa joutuu leikkaamaan ja hieman taiteilemaan et saa nätisti.

Kostuta varovasti valitsemallasi nesteellä.

Lämmitä neste ja  sulata joukkoon liivatelehdet yksitellen. Jokaisesta tietenkin vesi puristettu pois.  Katso et kaikki on kunnolla sulannut ja anna nyt jäähtyä hieman.

Sekoita liivateliuos varovaisesti ohuena nauhana  massan joukkoon ja samalla koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon  kermavaahto.  Kääntele muutamia kertoja et kaikki on sekaisin.

Laita massa vuokaan. Ja tasoita pinta tasaiseksi. Suojaa kelmulla tai muulla tarpeen vaatiessa. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Jos joudut kuljettamaan niin avaa ja poista reunavuoka ja kalvo vasta kohteessa. Muutoin poista nämä ja koristele haluamallasi tyylillä.

L=Laktoositon

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa