Pohja:
1 pkt Semper Toasty Fiber (GL)
maito tai muu neste (maito, vissy, fondista liemi tms) kostutteluun
Täyte:
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
10-15cm pätkä purjoa
n. ½ dl ruohosipulia (pakaste) tuore käy myös
150g Felix Special minikurkku
1pss ( 150g) pororouhetta
1prk (200g) Creme frainche (L)
2 rasiaa tuorejuustoa (400g) Creme Bonjour savuporo (L)
1 prk (300g) Turkkilainen jogurtti 10% (L)
1 prk (2dl) vispikermaa (L)
8 kpl liivatelehtiä (Lidlin) + neste noin ½ dl
* oman maun mukaan mausteita halutessasi
Koristelu:
Paprikaa
Leipäjuustoa
persiljaa
purjoa renkaina
100g poron kylmäsavupaisti leikkele
paprikaa
karpaloa/puolukkaa/punainen viinimarja tms
Pilko pieniksi paprikat ja minikurkut. Silppua myös purjo. Lisää joukkoon pororouhe, creme frainche, tuorejuusto, ruohosipuli silppuna ja jogurtti. Sekoita hyvin. Maista ja lisää halutessasi mausteita oman maun mukaan. Huomaa, että joukkoon tulee vielä se vatkattu kerma.
Vaahdota vispikerma kevyeksi vaahdoksi. Saa olla löysää vaahtoa. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Jos käytät kostutukseen fondi + vesi niin valmista se nyt ja laita sivuun jäähtymään.
Aseta reunakalvo irtopohjavuoan reunoille. Pohjaa ei nyt tarvita. Itse tein tämän suoraan tarjoiltavaan astiaan ja alla oli kakkukartonki. Tämän alla oli kostutettu talouspaperi apuna ettei pääse liukumaan kuljetuksessa. Voit toki tehdä suoraan tarjouluastialle ilman kakkukartonkia.
Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele vuokaan. Osaa joutuu leikkaamaan ja hieman taiteilemaan et saa nätisti.
Kostuta varovasti valitsemallasi nesteellä.
Lämmitä neste ja sulata joukkoon liivatelehdet yksitellen. Jokaisesta tietenkin vesi puristettu pois. Katso et kaikki on kunnolla sulannut ja anna nyt jäähtyä hieman.
Sekoita liivateliuos varovaisesti ohuena nauhana massan joukkoon ja samalla koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto. Kääntele muutamia kertoja et kaikki on sekaisin.
Laita massa vuokaan. Ja tasoita pinta tasaiseksi. Suojaa kelmulla tai muulla tarpeen vaatiessa. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Jos joudut kuljettamaan niin avaa ja poista reunavuoka ja kalvo vasta kohteessa. Muutoin poista nämä ja koristele haluamallasi tyylillä.
L=Laktoositon