Broilerin monipuolisuus keittiössä: Herkullisia ja terveellisiä reseptejä broilerista

0
(0)

Broilerin terveysedut

Broileri on hyvä proteiinin lähde ja sen sisältämä rasva on suurimmaksi osaksi terveellistä, yksittäis- ja monityydyttämätöntä rasvaa. Lisäksi broileri sisältää useita vitamiineja, kuten B3-, B6- ja B12-vitamiineja, sekä mineraaleja, kuten sinkkiä ja fosforia.

Vähärasvaisuutensa ja monipuolisuutensa ansiosta broileri on erinomainen osa tasapainoista ruokavaliota. Proteiini pitää kylläisenä pitkään, minkä vuoksi broileri sopii hyvin esimerkiksi laihduttajalle.

Raaka-aineen käsittely

Broilerin käsittely keittiössä vaatii huolellisuutta, jotta vältetään salmonellan ja muiden bakteerien leviäminen. Lihan tulee aina lämmittää kunnolla, ja kädet sekä keittiövälineet tulee pestä huolella broilerin käsittelyn jälkeen.

Broileri kannattaa marinoida ennen paistamista, jolloin lihaan saadaan lisää makua. Marjanoinnin voi tehdä itse tai ostaa valmiiksi maustettua broileria.

Herkullisia broilerireseptejä

Broilerista voi valmistaa monenlaisia herkullisia ruokia. Yksi klassikko on broilerisalaatti, johon voi lisätä esimerkiksi tuoreita vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä ja juustoa.

Toinen suosittu broileriruoka on curry. Tässä ruoassa broilerin, vihannesten ja mausteiden maut sulautuvat yhteen luoden täyteläisen ja maukkaan aterian.

Broileri wokissa

Wokkauksessa broileri saa herkullisen paistopinnan ja säilyttää mehevyytensä. Wokkaaminen on nopeaa, joten broileriwokki on mainio arkiruoka. Vihannekset säilyttävät wokatessa mukavasti rouskuvuutensa ja vitamiininsa.

Broileriwokissa voi hyödyntää sesongin vihanneksia ja mausteita voi vaihdella oman maun mukaan. Soija, inkivääri, valkosipuli ja chilipepperi sopivat erityisen hyvin broileriwokin mausteiksi.

Broileri pastaruoissa

Broileri on mainio proteiininlähde pastaruokien kaveriksi. Esimerkiksi broileri-pesto pasta on yksinkertainen, mutta herkullinen ruoka, joka valmistuu nopeasti arki-iltana.

Pastan kanssa broileriin sopii erinomaisesti erilaiset kastikkeet, kuten kerma- tai tomaattikastike. Kastikkeeseen voi lisätä esimerkiksi sieniä, paprikaa tai sipulia, jolloin ruokaan saadaan lisää makua ja täyteläisyyttä.

Grillattu broileri

Grillauskauden aikana broilerista saa herkullisen grilliaterian. Kokonaisen broilerin grillaaminen on hieman aikaa vievää, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

Broilerin voi grillata myös paloiteltuna. Esimerkiksi broilerin koipireidet ja rintafileet sopivat hyvin grillattaviksi. Grillatessa on hyvä muistaa, että broilerin liha kypsyy suhteellisen nopeasti, eikä sitä tule grillata liian kauan, jottei se kuivu.

Broilerikeitto

Broilerista valmistuu myös herkullinen keitto. Esimerkiksi broileri-kookoskeitto on maukas ja terveellinen ruoka, joka lämmittää kylmänä talvipäivänä.

Keitto on helppo valmistaa ja se säilyy hyvin jääkaapissa. Broilerikeiton voi halutessaan valmistaa isomman määrän kerralla ja pakastaa osan myöhempää käyttöä varten.

Broileripizza

Maukas broileripizza on varmasti monen pizzan ystävän suosikki. Kokeile esimerkiksi BBQ-broileripizzaa tai tuunaa perinteistä margherita-pizzaa lisäämällä siihen broileria.

Pizzaan broilerin voi yhdistää esimerkiksi ananaksen, sinihomejuuston tai pekonin kanssa. Herkullinen pizza syntyy myös broilerista, pinaatista ja feta-juustosta.

Broilerin säilytys ja pakastaminen

Broileri säilyy jääkaapissa muutaman päivän ostohetkestä. Broileri tulee säilyttää kylmässä alle +6°C lämpötilassa. Broilerin voi myös pakastaa, jolloin sen säilyvyys pitenee useisiin kuukausiin.

Pakastettu broileri tulee sulattaa jääkaapissa hitaasti. Broileria ei suositella sulatettavaksi huoneenlämmössä, koska tällöin bakteerit voivat lisääntyä nopeasti.

Yhteenveto

Broileri on monipuolinen ja terveellinen raaka-aine, josta valmistuu niin arkiruoat kuin juhlavammatkin ateriat. Sen valmistaminen on suhteellisen helppoa, ja se sopii hyvin yhteen erilaisten mausteiden ja lisäkkeiden kanssa. Kun muistaa käsitellä broilerin oikeaoppisesti ja lämmittää sen kunnolla, on lopputuloksena aina herkullinen ateria. Joten miksi et kokeilisi jotain uutta reseptiä jo tänään?

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa