Ainekset
1l vettä
½l kuohukermaa
2-3 kpl kalaliemikuutio
valkopippuria myllystä
mustapippuria myllystä
**reilusti kuivattua ruohosipulia
8 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
Maizena vaalea kastikesuuruste
*suolaa
Ohjeet
Keitä kannamunat, jäähdytä ja kuori. Silppua tai käytä munaleikkuria apuna.
Kuumenna vesi, lisää kalaliemikuutio ja anna niiden sulaa veden joukkoon. Käytä vispilää apuna. Lisää kuohukerma, kuumenna, lisää mausteet ja kanamunasilppu.
Sekoita ja tarkista maku.
Saosta Maizena suurusteella ja noudata paketin ohjeita.
Vielä maun tarkistus ja lisää jos tarve.
Tarjoa esimerkkiksi kalaruokien tai pinaattilettujen kanssa. Näiden kanssa sopii keitetyt perunat tai perunamuusi.
*liemikuutioissa on aika runsaasti suolaa, joten huomioi tämä.
** ruohosipulin lisänä voi käyttää tai korvata
– tuore tilli
– kevätsipuli
– tuore ruohosipuli