Pohja


300g savoiardi eli kissankielikeksejä
noin 5dl maitoa + vaniljasokeria**
6-8 dl annos vaniljakreemiä
300-400g vadelmia tai mansikkaa (säästä jokunen koristeluun)**

Pinta + koristelu
2 prk vispikermaa (2x2dl)
1 rkl vaniljakreemijauhetta
*pastaväriä
vadelmia + kuivattua vadelma
Leivinpaperiarkki + elmukelmua
Tee ensin vaniljakreemi. Ohje toisessa.
Leivinpaperi arkki alle ja sitten 2-3 siivua elmukelmua ihan limittäin. Keksien pitää mahtua 3 riviin ja vielä pitää onnistua päätyjen rullaus. Eli jätä sivuille varaa. Leivinpaperi on alla vain rullauksen apuna. Myös esim leivontaan käytettävä silikonimatto käy.
1. Mausta maito vaniljasokerilla tai vaniljatahnalla. Kostuta keksi molemmin puolin vaniljamaidossa ja aseta elmukelmun päälle. Näitä tulee kaikkiaan kolme (3) riviä ja 12 keksiä per rivi.
2. Laita tasaisesti vaniljakreemiä. Laita vadelmia tasaisesti riveittäin.
3. Aloita rullaus elmukelmun ja arkin avulla. Yritä lopuksi varovasti puristaa muotoonsa. Ihan vähän riittää. Kieritä reunat ja solmi jos tarpeen. Niin et saataisiin pötkö. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
4. Avaa ja poista elmukelmu varovaisesti. Kumoa elmukelmun avulla rulla tarjoiluastiaan.
5. Vatkaa vispikerma jämäksi vaahdoksi vaniljakreemijauheen avulla. Sivele kerma lastalla rullan pintaan tai pursota. *Itse otin pienen osan kermavaahdosta sivuun ja laitoin pursotuspussiin pastaväriä raidaksi.
6. Koristele vadelmilla ja kuivatuilla vadelmilla.
7. Tarjoile

Keksejä kostutetaan aivan samoin, kuin tiramisua tehdessä. Älä siis uita, vaan nopea pyöräys maustetussa maidossa.
** Maito on ohjeessa arvio, koska en mitannut.
** vadelmat oli omasta pakastimesta en osaa arvioida paljonko rasiassa kaikkiaan oli. Maun mukaan pätee hyvin tässäkin. Mansikat kannattaa pilkkoa 3-4 osaan.