Aineet:
2 pss eli noin 800g jättikatkaravunpyrstöjä
1½ rasiaa Pirkka tuorejuusto ruohosipuli tai tilli
1 rasia creme frainche tai smetanaa (120/150g)
1-½ dl silputtua kevätsipulin vihreää varsiosaa
suolaa
mustapippuria rouhittuna
valkopippuria rouhittuna
1 puntti tilliä *
Ohjeet:
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.
Poista pyrstöistä pyrstökuoret ja samalla tarkista ettei näy keskiosassa mustaa vanaa. Avaa ja siisti pois. (Itse käyn jokaisen läpi tarkkaan)
Paina tai purista ylimääräinen neste pois keittiöpyyhkeen tai talouspaperin avulla.
Silppua tilliä, mutta jätä muutama oksa koristeeksi.*
Sekoita tuorejuusto, smetana ja mausteet. Sekoita katkaravut joukkoon. Tarkista maku. HUOM ota tarpeen vaatiessa muutama sivuun koristeeksi.
Tarjoa leipien päällä, kalakattauksen ohessa, uusien perunoiden kera.
Jos käytät tätä voileipäkakun täytteenä niin pienennä ravut 2-3 osaan.
Kuvassa tarjoiluhdotus: Paahtoleipä, margariini, ½ keitetty kanamuna, salaattia, kurkkua.