Mummon toi markkinoille kotimaisen kalaruokien klassikon – villikalaa valmisateriana

5
(5)

Mummon paistetut muikut ja maalaisperunat on toivottu uutuus kotimaisesta kalasta valmistettujen valmisaterioiden harvalukuiseen joukkoon.

Odotettu kotimainen kalauutuus on nyt kaupoissa. Vieläpä villikalauutuus, joka on harvinaista herkkua valmisruokamarkkinoilla. Mummon paistetut muikut ja maalaisperunat on helppo päivällinen tai illallinen kahdelle. Valmista syntyy nopeasti uunipellillä tai airfryerissa. Ja mikä parasta, ilman paistamisen aiheuttamaa kalankäryä kotona.

Kotimaista luonnonkalaa ja kaivattua kansanruokaa

Paistetut muikut kuuluvat kotimaisten klassikkoruokien joukkoon. Muikku on maukas ja terveellinen kala, jonka harteille on soviteltu viimeaikaisissa tutkimuksissa jopa superfoodin viittaa. Lohensukuinen muikku nousee suomalaiskalojen joukosta omaan luokkaansa erityisesti hyvän rasvahappokoostumuksensa ansiosta. Mummon uutuustuotteessa käytetään merimuikkua eli maivaa.

Valmisaterian raaka-aineet tulevat Perämereltä ja Perämeren pohjukan pitkältä rannikkokaistaleelta

– Muikku viihtyy vain puhtaissa ja vähäsuolaisissa vesissä, kuten Perämeren rannikon murtovesissä. Perämeren pohjukan pitkältä rannikkokaistaleelta Pohjois-Pohjanmaalta tulee myös uutuustuotteessa käytetyt perunat. Mummon kuorellisia maalaisperunoita ei uppopaisteta perinteiseen tapaan öljyssä, vaan ne dipataan kevyesti rypsiöljyyn kypsennyksen ja kuivauksen jälkeen. Näin perunoiden rasvaprosentti saadaan pidettyä maltillisena, kertoo Pohjolan Perunan markkinointijohtaja Jami Teirikari.

Mummon uutuustuotteen reseptistä vastaa takavuosien huippusuositusta Makupalat-kokkiohjelmasta tuttu kokki ja keittiömestari Janne Pekkala

– On joitain asioita, joista ei tingitä. Muikuista puhuttaessa sellainen asia on voi. Mummon muikut paistetaan kirkastetussa ja laktoosittomassa voissa, jonka jälkeen ne pakastetaan nopeasti. Samalla tavalla kuin pakastaminen katkaisee hedelmän tai vihanneksen kypsymisen, se katkaiseen paistotuoreen kalan muuttumisen muuksi. Maku ja suutuntuma ovat kohdillaan tässä tuotteessa, vakuuttaa Janne Pekkala.

– Kalan kuorrutteena käytetään perunarouhetta, joka on monien mielestä oivallisin oivallus aikoihin. Mummon Muru on gluteeniton ”korppujauho”, joka soveltuu hyvin kalan panerointiin. Ruoan pintakin voi olla ravitsevaa ja ruokaisaa ilman valkoisia jauhoja ja tyhjiä kaloreita, jatkaa Pekkala.

Terveellisillä mutta maistuvilla valmisaterioilla on kysyntää

– Mummon suosittu ateriaperhe sai uuden hienon jäsenen. Nyt lanseerattu uutuus on ensimmäinen ateriamuodossa oleva kotimainen kalapakastetuote, jonka kalakomponentti ei ole kalamassaa, kertoo Pohjolan Perunan myyntijohtaja Jari Järvinen.

– Olemme tehneet lyhyessä ajassa noin 50 tuote-esittelyä, joista palaute on ollut erittäin positiivista. Uutuus on yllättänyt kuluttajat ja erityisesti muikun ystävät. Kalan käyttö lisääntyy, kun sitä tarjotaan helpossa muodossa. Mummon valmiiksi paistetut muikut ja maalaisperunat on helpointa mahdollista kalaruokaa. Se on hyvänmakuista oikeaa ruokaa. Hyvät ideat ovat usein yksinkertaisia ja niistä tulee myös helppoa myytävää, iloitsee Järvinen.

Mummon kalakaverina toimii laadusta, tuoreudesta ja vastuullisuudesta tunnettu Kalaliike H. Kuha

– Vastuullisuus ja ympäristön huomioiminen ovat tätä päivää myös kala-alalla. Toimintatavat ovat muuttuneet ja muuttuvat edelleen. Muikun pyyntisesongin aikana suurin osa muikuista on mennyt turkistarhauksen tuotteeksi. Muikusta on ylitarjontaa syys-lokakuussa. Tästä lähti ajatus kehittää tuote, joka tasaa osaltaan ylitarjonnan huippuja, kertoo toimitusjohtaja Jussi-Pekka Kuha Kalaliike H. Kuhasta.

– Meillä hyödynnetään koko pyyntikauden muikut 100 prosenttisesti. Paistettujen muikkujen ja maalaisperunoiden yhdistelmä palvelee oivallisesti kestävän kehityksen ajatusta, toteaa Kuha.

Muikku löytyy WWF:n ylläpitämän listan vihreiltä sivuilta, mikä tarkoittaa sitä, että sen kalastus on kestävällä tasolla ja kannat elinvoimaisia. Kotimaisen luonnonkalan ilmastovaikutus on alhaisempi kuin monilla muilla eläinproteiinin lähteillä. Kotimainen luonnonkala lautasella on ekoteko.


Mummon paistetut muikut ja maalaisperunat on saatavana kaikista K-Citymarketeista ja hyvin varustetuista K-kaupoista kautta maan. Uutuustuote on gluteeniton ja laktoositon pakaste, jonka pakkauskoko on 500 g.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 5 / 5. Arvostelut: 5

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa