Voisulaa
filotaikinaa
vaniljakreemiä
Tarjoiluun
tomusokeria ja kanelia tarjoiluun
kanelitanko tai pari
Avuksi
Harsokangas tai keittiöpyyhe kostutettuna
pullasuti
leivinpaperia
Vaniljakreemin ohje: https://www.reseptinurkka.fi/leivonnainen/vaniljakreemi-maitoon/
Tee vaniljakreemi hyvissä ajoin. Mielellään jo edellisenä päivänä. Ennen käyttö sekoita hyvin vispilällä.
Sulata filotaikina paketin ohjeen mukaan. Avaa paketti ja laita filotaikinat levyksi yhteen pinoon. Eli avaa rulla ja tässä tarvitaan kärsivällisyttä ja varovaisuutta. Levyt ovat ohuenohuet ja hauraat. Käytän kostutettua harsoa suojaamaan tätä pinoa. Auttaa käsittelyssä ja antaa työskentelyaikaa.
Leivonnaisten teko:
Ota 1 filotaikinalevy, roiski voisulaa ja levitä rasva sitten sudilla. Ota toinen levy filotaikinaa ja aseta edellisen päälle. Voisulaa taas ja nyt runsaat 2 rkl vaniljakreemiä. Taita toinen reuna, paina vaovaisesti pintaa vasten, sitten toinen reuna päälle, pieni voisula ja loppu on kieputusta paketiksi. Alla kuvineen järjestys ja tarkemmalla ohjeistuksella.
Voitele hieman pintaa voisulalla. Paista noin 170C 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin vaalenruskea.
Tarjolle laittaessa sirota päälle tomusokeria ja kanelia.
Kuva 13: Laita tarjolle tomusokerin ja kanelin kanssa
Tämä on helppo ja yksinkertaistettu versio ilman mannasuurimoa. Bougatsa on kreikkalainen leivonnainen. Bougatsaa tehdään myös suolaisina.
Tein vaniljakreemin tuplana ja ohjeesta poiketen lisäsin per annos yksi keltuainen lisää.
* Mikäli filotaikinassa on repeämiä niin ne eivät haittaa. Pyri saamaan 2 levyä päällekkäin ilman aukkoja. Huomaa, että taitteluosio peittää repeämiä.
Tupla-annos vaniljakreemiä riittää 3 pkt Myllyn Paras filotaikinan täytteeksi.
https://www.myllynparas.fi/tuotteet/filotaikina-500-g
Bougatsan voi myös tehdä piirakkana. Tässäkin levy kerrallaan ja voisulaa jokaiseen väliin. Jos paketissa on 14 filotaikinalevyä niin noin 10 pohjaksi, täyte ja sitten loput levyt. Voitelua myös pinnalle ja valmiiksi ruuduiksi leikkaaminen. Paisto matalammassa lämpötilassa eli noin 160C ja noin 40 minuuttia.