Bougatsa

0
(0)

Voisulaa

filotaikinaa

vaniljakreemiä

Tarjoiluun

tomusokeria ja kanelia tarjoiluun

kanelitanko tai pari

Avuksi

Harsokangas tai keittiöpyyhe kostutettuna

pullasuti

leivinpaperia

Vaniljakreemin ohje: https://www.reseptinurkka.fi/leivonnainen/vaniljakreemi-maitoon/

Tee vaniljakreemi hyvissä ajoin. Mielellään jo edellisenä päivänä.  Ennen käyttö sekoita hyvin vispilällä.

Sulata filotaikina paketin ohjeen mukaan. Avaa paketti ja laita filotaikinat levyksi yhteen pinoon.  Eli avaa rulla ja  tässä tarvitaan kärsivällisyttä ja varovaisuutta. Levyt ovat ohuenohuet ja hauraat. Käytän kostutettua harsoa suojaamaan  tätä pinoa. Auttaa käsittelyssä ja antaa työskentelyaikaa.

Leivonnaisten teko:

Ota 1 filotaikinalevy, roiski voisulaa ja levitä rasva sitten sudilla.  Ota toinen levy filotaikinaa ja aseta edellisen päälle.  Voisulaa taas ja  nyt   runsaat 2 rkl vaniljakreemiä. Taita toinen reuna, paina vaovaisesti pintaa vasten, sitten toinen reuna päälle, pieni voisula  ja loppu on kieputusta paketiksi. Alla  kuvineen järjestys ja tarkemmalla ohjeistuksella.

Voitele hieman pintaa voisulalla. Paista noin  170C 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin vaalenruskea.

Tarjolle laittaessa sirota päälle tomusokeria ja kanelia.

Kuva 1: Ensimmäinen levy filotaikinaa
Kuva 2: Voisulaa
Kuva 3: Toinen levy filotaikinaa
Kuva 4: Voisulaa
Kuva 5: Laita vaniljakreemi
Kuva 6: Taita toinen reuna ja paina hieman (enemmän pientä silittelyä)
Kuva 7: Nyt taitetaan toinen reuna päälle ja taas pieni silitys
Kuva 8: voisulaa
Kuva 9: Taita ensin reuna kreemin päälle ja jatka taittelua. Katso, että reuna jää paketin alle.
Kuva 10: Taitettu paketti on valmis
Kuva 11: Tältä näyttää, kun usea leivos on valmiina pellillä. (Tässä kuvassa ei ole vielä voisulaa pinnalla ennen uuniin laittoa). Laita voisulaa pinnalle.
Kuva 12: Tältä näyttävät, kun tulevat uunista ulos

Kuva 13: Laita tarjolle  tomusokerin ja kanelin kanssa

Tämä  on helppo ja yksinkertaistettu versio ilman mannasuurimoa. Bougatsa on kreikkalainen leivonnainen.  Bougatsaa tehdään myös suolaisina.

Tein vaniljakreemin tuplana ja ohjeesta poiketen lisäsin  per annos yksi keltuainen lisää.

* Mikäli filotaikinassa on repeämiä niin ne eivät haittaa. Pyri saamaan  2 levyä päällekkäin ilman aukkoja.  Huomaa, että taitteluosio peittää repeämiä.

Tupla-annos vaniljakreemiä riittää 3 pkt Myllyn Paras filotaikinan täytteeksi.

https://www.myllynparas.fi/tuotteet/filotaikina-500-g

Bougatsan voi myös tehdä  piirakkana.  Tässäkin levy kerrallaan ja voisulaa jokaiseen väliin.  Jos paketissa on 14 filotaikinalevyä niin noin  10 pohjaksi, täyte ja sitten loput levyt. Voitelua myös pinnalle ja valmiiksi ruuduiksi leikkaaminen. Paisto  matalammassa lämpötilassa eli  noin 160C ja   noin 40 minuuttia.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa