Rakastettu Pullava leivotaan nyt ilman palmuöljyä

0
(0)

Suomen ostetuin* pullapitko Oululainen Pullava on nyt täysin palmuöljytön. Pulla on yhtä herkullinen kuin ennenkin – jopa mehevämpi kuin aikaisemmin. Palmuöljy korvataan suurimmaksi osaksi rapsiöljyllä, ja joissakin vaniljakreemitäytteisissä Pullava-pitkoissa käytetään myös kookosrasvaa. Fazer on sitoutunut kehittämään tuotteidensa vastuullisuutta, ja vastuulliset raaka-aineet ovat tärkeä osa yhtiön kehitystyötä.

Fazer edistää palmuöljystä luopumista leipomotuotteissaan. Loppukeväästä lähtien Oululainen Pullava-pitkoissa ei enää käytetä lainkaan palmuöljyä. Ikisuosikki Pullava on ollut myynnissä aina 1970-luvulta saakka.

”Uudessa Pullava-pitkossa palmuöljy on korvattu rapsiöljyllä ja kookosrasvalla. Myös korvaavien raaka-aineiden vastuullisuus on tärkeää”, kertoo Juhani Sibakov, Fazer Leipomoiden tuotekehitysjohtaja.

Fazer etsii jatkuvasti uusia ratkaisuja, joilla voidaan parantaa tuotannon ja tuotteiden vastuullisuutta. Fazer panostaa innovaatioihin palmuöljyn poistamiseksi tuotteistaan ja tutkii tapoja lisätä sellaisten raaka-aineiden käyttöä, jotka ovat kuluttajien paremmin hyväksymiä ja joiden ympäristöjalanjälki tai ravitsemuslaatu on parempi kuin palmuöljyllä. 

Fazer haluaa myös säilyttää tuotteidensa herkullisen maun, tekstuurin ja suutuntuman. Palmuöljyä ei voida korvata kaikissa tuotteissa yhdellä ja samalla raaka-aineella, vaan Fazer selvittää eri ratkaisuja eri tuotteille, varmistaen samalla, ettei herkullinen makuprofiili muutu.

Vuonna 2022 kaikki Fazerin käyttämä palmuöljy oli RSPO-sertifioitua, ja segregoidun palmuöljyn – joka pidetään erillään perinteisestä palmuöljystä läpi koko arvoketjun – osuus nousi 98 prosenttiin. Fazer käytti vuonna 2022 myös absoluuttisesti mitattuna 58 prosenttia vähemmän palmuöljyä kuin vuonna 2019.

Lue lisää Fazerin palmuöljytyöstä: https://www.fazergroup.com/fi/vastuullisuus2/vastuullinen-hankinta/muut-raaka-aineet/palmuoljy/

Lähteet:
* Nielsen IQHomescan 52w, päättyen 23/04/2023

Fazer Leipomot Suomi

Fazer on leipomoalan markkinajohtaja Suomessa. Fazerin isot leipomot sijaitsevat Vantaalla, Lahdessa ja Lappeenrannassa. Yrityksellä on myös 132 päivittäistavarakauppojen sisällä toimivaa myymäläleipomoa, joissa artesaanileipurit leipovat leipää paikan päällä käsin kotimaisista jauhoista. Fazer Leipomot työllistää Suomessa yhteensä noin 1 700 henkilöä. Leipomotuotteiden valmistuksen kotimaisuusaste on noin 92 %.

Fazer-konserni

Ruokaelämyksiin keskittyvänä yrityksenä Fazer mahdollistaa jokaiselle päivän parhaista hetkistä nauttimisen. Missiomme, Ruokaa, jolla on merkitys, rakentuu vankalle 130-vuotiaalle perinnöllemme, kuluttajalähtöisyydelle ja innovaatioille kehittäessämme tulevaisuuden vastuullisia ruokaratkaisuja. 5 000 omistautuneen ammattilaisemme voimin keskitymme kuluttajatuotteisiin ja suoraan kuluttajaliiketoimintaamme Pohjois-Euroopassa, minkä lisäksi myymme tuotteita noin 40 eri maahan. Fazer noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä ohjeita, jotka pohjautuvat konsernin arvoihin ja YK:n Global Compact -aloitteen periaatteisiin. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 1,1 miljardia euroa. 

Northern Magic. Made Real.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa