6 broilerin filettä
1-1½ dl vaalea gluteeniton jauhoseos
2-3 dl karkea gluteeniton kaurajauho
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
öljyä
voita
Riko yhdelle lautaselle munat . Vispaa vähän. Sen verran, että keltuainen ja valkuainen sekoittuu keskenään.
Laita yhdelle lautaselle vaalea jauhoseos, ja laita joukkkoon hieman suolaa ja mustapippuria. Sekoita.
Kaurajauhot omalle lautaselle ja suolaa ja mustapippuria . Sekoita.
Kasta nyt filee ensin vaaleaan jauhoseokseen ja pyöritä siinä siten että jauhoja on kauttaaltaan. Nosta ja kasta filee seuraavaksi munaseokseen. Kauttaaltaan taas. Nosta ja anna ihan hetki valua pahimmat munajojot 🙂
Laita tämän jälkeen filee kaurajauhoseokseen. Kieritä kauttaaltaan jauhoihin. Nosta astiaan/leikkuulaudalle odottamaan. Toista sama kaikkien fileiden kohdalla.
Paista fileet öljy-voi seoksessa. Molemmin puolin. Kaunis väri pintaan.
Laita fileet uunivuokaan ja paista kypsäksi. Itse paistoin 200°C noin 45 min. Tarkista, että on kypsä.
Paneroitu broilerinfilee on mehukas.
*Ohjeessa olevat jauhomitat ovat noin mittoja. En mittailut vaan on silmämääräinen arvio.
*Haarukat on hyvä apuväline tässä puuhassa ja samoin syvät lautaset.