3 kpl munakoisoa
3-4 tomaattia
150g pss juustoraastetta (Emmental)
2 prk ruokakermaa (flora 15%)
suolaa
mustapippuria
rosmariinia tai muu yrtti
öljyä
margariinia tai muu rasvaseos
Pese munakoisot ja kuivaa ne. Leikkaa päätypalat pois. Siivuta. Tässä kohtaa voit itkettää jos haluat.
Paista viipaleita erissä öljy-rasvaseoksella, pippuroi ja suolaa.
Kauniin ruskea väri pintaan riittää.
Lado vuoan pohjalle ensin reilu kerros paistettuja munakoisoviipaleita, lisää yrttiä pintaan oman maun mukaan. Lisää tämän pääle viipaloidut tomaattisiivut, joista kova kantaosa poistettu, Pippuroi ja yrttiä.
Suolaa jos haluat.
Lado päälle loput munakoisoviipaleet. Tulee reilusti.
Sulata paksupohjaisessa kattilassa pienen rasvatilkka. Lisää ruokakermat ja anna lämmetä. Varo ettei pala pohjaan. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita kunnes on kokoaan sulanut kerman joukkoon. Saat paksua sileää juustokermakastiketta. Lisää hieman suolaa ja mustapippuria ja sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan tasaisesti.
Vuoka uuniin. 175-200*C hieman vajaa tunti. Pinta ruskistuu. Malta odottaa hetki et hieman tiivistyy. Lopputulos on kuitenkin hieman löysähköä.
* Jos on jäänyt keitettyjä perunoita niin sopii laittaa joukkoon.
Vuoan koko 26×20 cm