Seuraa meitä: Tutustu löytämiimme resepteihin

Munakoisovuoka tomaatilla

3 kpl munakoisoa

3-4 tomaattia

150g pss juustoraastetta (Emmental)

2 prk  ruokakermaa (flora 15%)

suolaa

mustapippuria

rosmariinia tai muu yrtti

öljyä

margariinia tai muu rasvaseos

Pese munakoisot ja kuivaa ne. Leikkaa päätypalat pois.  Siivuta. Tässä kohtaa voit  itkettää jos haluat.

Paista viipaleita erissä öljy-rasvaseoksella, pippuroi ja suolaa.

Kauniin ruskea väri pintaan riittää.

Lado vuoan pohjalle ensin reilu kerros  paistettuja munakoisoviipaleita, lisää yrttiä pintaan oman maun mukaan.  Lisää tämän pääle viipaloidut tomaattisiivut, joista kova kantaosa poistettu, Pippuroi ja yrttiä.

Suolaa jos haluat.

Lado päälle loput munakoisoviipaleet. Tulee reilusti.

Sulata paksupohjaisessa kattilassa pienen rasvatilkka. Lisää ruokakermat ja anna lämmetä. Varo ettei pala pohjaan.  Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita kunnes on kokoaan sulanut kerman joukkoon.  Saat paksua sileää juustokermakastiketta.  Lisää hieman suolaa ja mustapippuria ja sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan tasaisesti.

Vuoka uuniin.   175-200*C  hieman vajaa tunti.  Pinta ruskistuu. Malta odottaa hetki et hieman tiivistyy.   Lopputulos on kuitenkin hieman löysähköä.

* Jos on jäänyt keitettyjä perunoita niin sopii laittaa joukkoon.

Vuoan koko 26×20 cm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *