Seuraa meitä: Tutustu löytämiimme resepteihin

Kahvimoussekakku/ kahvijuustokakku

Kakku tehty 20cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
1½ pkt Fazerin Cafe latte keksejä
noin 40g rasvaa
1 pss Cappuccinojauhe + vajaa 1rkl pikakahvijauhe, loraus kahvilikööriä.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Reunoille kalvoa tai leivinpaperista suikaleet. Pienet rasvasipaisut auttaa pitämään leivinpaperin paikallaan.
Myös muita tapoja vuorata irtopohjavuoka.

Murskaa keksit monitoimikoneella.
Sulata rasva ja lisää cappuccinojauhe, pikakahvi ja loraus kahvilikööriä.
Sekoita.
Yhdistä keksimurskaan hyvin.
Painele murumassa vuoan pohjalle.
Laita jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:
2 prk mascarpone
2 prk flora vispi
2rkl hienosokeria
2 rkl vaniljatahnaa
1½dl vahvaa pikakahvijuomaa
1½dl kahvilikööriä
7 liivatetta.

Vatkaa Flora vispit kevyeksi vaahdoksi ja nosta jääkaappiin odottamaan. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Notkista kulhossa mascarponet ja lisää joukkoon hienosokeri ja vaniljatahna. Lisää joukkoon kahvilikööri. Kuumenna reilu desi vettä ja lisää joukkoon n. 4rkl pikakahvijauhetta. Sekoita.

Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan kahvijuomaan. Anna jäähtyä hieman. Lisää sitten mascarponen joukkoon ohuena nauhana ja koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen. Kaada massa keksimurskan päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Avaa vuoka, irrota leivinpaperisiivut varovasti. Siirrä kakkunostimen avulla tarjoiluastiaan. Kakkunostin keksipohjan ja leivinpaperin väliin.

HUOM! Pohja on liukas, joten varo ettei tipu!

Koristeluun:
Loput Cafe latte kekseistä
vadelmia
valkosuklaa

Koristele cafe latte kekseillä, marjoilla, suklaalastuilla yms
HUOM! Flora vispin tulee olla jääkaappikylmää, kun se vaahdotetaan.
Voit käyttää myös esim digestive-keksejä ja makua saat lisäämällä keksimurskan joukkoon 1 pss cappuccinojauhetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *