Ainekset
5 keltuaista
8dl maitoa laktoositon
2-3 rkl sokeria
4 rkl maissitärkkelystä
1-2 rkl vaniljasokeria tai vaniljatahnaa, myös nestemäinen käy
Ohjeet
Ota paksupohjainen kattila ja laita kaikki muut paitsi vanilja. Sekoita hyvin.
Laita levy liedelle ja sekoita koko ajan. Anna lämmetä ja kiehua hiljalleen, mutta vispilä käy koko ajan, ja sekoittaa pohjia myöten. Seos on valmis, kun on riittävän paksua.
Itse tein tätä levyn ollessa 4-5 (asteikolla 1-9). Aikaa meni kutakuinkin 8-10 minuuttia.
Ota kattila pois levyltä ja lisää vanilja. Sekoita ja maista. Lisää jos tarpeen. Laita kelmua aivan pintaan kiinni ettei tule kuorta. Jäähdytä. Jos pitää nopeaan jäähdyttää niin laita altaaseen kylmää vettä ja kattila sinne. Varuilta laita vielä kansi suojaksi.
Poista kelmu ja sekoita vielä. Käytä.