Seuraa meitä: Tutustu löytämiimme resepteihin

Mansikkapalat (GL+L)

60cm uunin pellilliseen tee !½ kertainen annos.

Pohja:

250 g voita laktoositon

2 1/2 dl vahvaa mansikkajuomaa  (mansikkahillosta ja vesi)

2½ dl Sokeria

4 dl  vaalea gluteeniton jauhoseos

4 rkl mansikkajauhetta (tein pakastekuivatusta mansikasta)

3 tl leivinjauhetta (vähennä jos jauhoissa on nostatusainetta) (2tl).

2 tl vaniljasokeria

4 kpl kananmunaa

Sulata voi. Sekoita joukkoon mansikkajuoma ja sokeri. Jäähdytä.

Laita uuni lämpenemään 200 *C/. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhot voiseokseen. Lisää munat yksitellen ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä keskitasolla n. 15 minuuttia.  Voit kokeilla kypsyyttä tikulla. Jäähdytä.

Kuorrutus:

100 g mansikkahilloa tai sosetta

75 g laktoositon voi

7-8 dl mansikanmakuista tomusokeria

Valmista kuorrute. Sulata voi kattilassa ja jäähdytä.  Sekoita mansikkasose voihin ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin hetkeksi tasoitumaan. Levitä kuorrute pohjan päälle.

Anna jähmettyä hetken aikaa ennen leikkaamista.

Koristeluun:

Mansikkaviipaleita tai kokonaisia mansikoita

pakastekuivattua mansikkaa jauhettuna (vettyy helposti, joten lisää juuri ennen tarjoilua).

*Pakastekuivatut mansikat jauhoin hienoksi jauheeksi morttelissa.

*mansikkahilloa käytettäessä tulee sen olla hienoa sosetta. Ei sattumia.

Varmista käyttämäsi ainekset niin tämä on gluteeniton ja laktoositon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *