Joululeivonnan Suomen mestarit ovat selvillä – uudet makuyhdistelmät siivittivät voittoon

0
(0)

Toista kertaa järjestetyt Joululeivonnan SM-kisat järjestettiin tänä vuonna kokonaan verkossa. Nuorten sarjan voitti Jenna Saarilahti jouluisella britallakakulla ja aikuisten sarjan Iida Huhtaluhta jouluisella kermaliköörikakulla.

Joululeivonnan tuoreet Suomen mestarit paljastettiin Myllyn Parhaan somekanavissa torstaina 7. joulukuuta. Nuorten sarjan voittajaksi kruunattiin Jenna Saarilahti Tampereelta ja aikuisten sarjan voitti alahärmäläinen Iida Huhtaluhta

Finaalissa Myllyn Parhaan nykyiset someleipurit Pihla Sallinen ja Anna Jaatinen testasivat neljää jatkoon päässyttä reseptiä ja valitsivat joukosta voittajat. Samalla he tulivat valinneeksi omat manttelinperijänsä, sillä kisan voittajat pestataan Myllyn Parhaan vuoden 2024 Someleipureiksi. 

Someleipurit toimivat Myllyn Parhaan palkallisina leivontavaikuttajina koko ensi vuoden ajan, ja heille on luvassa erilaisia leivontatehtäviä läpi vuoden. Lisäksi voittajat palkitaan 1000 euron lahjakorteilla. 

Jouluisia makuja raikkaalla otteella

Jenna Saarilahden jouluinen britakakku ja Iida Huhtaluhdan kermaliköörikakku hurmasivat tuomariston. Anna Jaatisen mukaan uudenlaisten makuyhdistelmien käyttö yhdistää voittajia. 

– Maut ovat toki jouluisia, mutta makuyhdistelmät silti yllättäviä, Jaatinen täsmentää.

Pihla Sallinen on samoilla linjoilla. Yllättävät makumaailmat erottuvat joukosta. Esimerkiksi britassa karamellisoitu omena, kinuski ja piparkakkumauste tuovat mieleen joulun tutut maut, mutta niiden käyttö britassa on yllättävä ja raikas veto. 

Vastaavasti kerroksellisessa kermaliköörikakussa Biscoff-tahnan ja kermaliköörin makuyhdistelmä suorastaan suli tuomareiden suussa.  

Jälleen tasokas kisa

Lantmännen Unibake ja Lantmännen Cerealia vastaavat yhdessä kisan järjestelyistä. Lantmännen Unibake Finlandin markkinointipäällikkö Elina Seppänen iloitsee kilpailun kovasta tasosta. 

– Joululeivonta on suomalaisten sydäntä lähellä ja sen huomaa kisaa järjestäessä. Hakemuksia tuli paljon ja taso oli todella korkea. Suomi on täynnä lahjakkaita kotileipureita, Seppänen sanoo. 

Joululeivonnan SM-kilpailut järjestettiin nyt toista kertaa. Myllyn Paras on aiempina vuosina järjestänyt paljon kiinnostusta herättäneitä Piparinleivonnan SM-kilpailuja. 

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa