Herkullisia Tex Mex -hetkiä voi pian viettää entistä paremmin mielin, sillä Paulig tuo kestävämmin viljellystä vehnäjauhosta valmistetut Santa Maria -tortillat Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille. Vastuullisemmin viljellyn vehnäjauhon lisäksi Paulig on pienentänyt merkittävästi tortillojen pakkausten ja tuotannon ilmastovaikutuksia. Yhteensä Santa Maria -vehnätortillojen ilmastovaikutus on jopa 50 % pienempi vuoden 2012 tasoon verrattuna*.
Tortillat ovat Pauligin suurin tuotekategoria, ja suurimman osan, yli 70 %, niiden ilmastovaikutuksista muodostavat valmistuksessa käytettävät raaka-aineet. ”Tavoitteemme on olla elintarvikealan vastuullinen edelläkävijä, ja siksi meidän on tärkeä tietää, missä ja miten voimme parhaiten vaikuttaa ja muuttaa asioita. Raaka-aineiden merkittävä rooli ilmastovaikutusten syntymiselle on ohjannut meitä viime vuosina keskittymään Santa Maria -tortilloissa käytettyyn vehnäjauhoon”, sanoo Pauligin markkinointijohtaja Paula Backman. Vastuullisempaa vehnäjauhoaVuonna 2021 Paulig kertoi aloittavansa yhteistyön kestävän maanviljelyn edistämiseksi ruotsalaisen maatalousosuuskunta Lantmännenin kanssa. Vuoden 2022 sadosta lähtien Lantmännen Cerealia on toimittanut Pauligille vehnäjauhoa, jonka vehnä on viljelty entistä kestävämmin menetelmin. Vastuullisempi viljely on pienentänyt vehnäjauhon ilmastovaikutusta jopa 30 % (verrattuna keskimäärin ruotsalaiseen talvivehnään vuonna 2015) ja samalla edistänyt luonnon monimuotoisuutta.Hiilineutraali tehdas Pauligilla on tieteeseen perustuvat, Science Based Targets -aloitteen hyväksymät kunnianhimoiset ilmastotavoitteet ja niiden mukaisesti tortillatuotannon ilmastovaikutuksia on pienennetty määrätietoisin toimin viimeisten kymmenen vuoden aikana. Pauligin Ruotsin Landskronassa sijaitsevalla tehtaalla valmistetaan vuosittain 400 miljoonaa tortillaa. Tehtaan hiilidioksidipäästöjä on vähennetty 98 % vuodesta 2014, ja se on saanut rakennuksen hiilineutraaliudesta kertovan CarbonNeutral®-sertifikaatin.Vähemmän muovia Jo vuonna 2018 Paulig otti käyttöön uudenlaiset tortillapakkaukset, joiden päälliskerros on paperia. Tämän ansiosta käytetyn muovin määrä väheni 150 tonnia. Kuluttajat ovat siitä lähtien pystyneet kierrättämään osan pakkauksista, mutta kehitystyö ei suinkaan ole vielä valmis. ”Meillä on korkeat tavoitteet: vuoteen 2030 mennessä Pauligin pakkausten on tarkoitus olla 100-prosenttisesti kierrätettäviä ja uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja. Tämän saavuttamisessa tärkeintä on löytää paras ratkaisu, joka samalla mahdollistaa elintarvikkeen säilyvyyden, säilyttää maut herkullisina, takaa riittävän pitkän myyntiajan ja estää ruokahävikkiä sekä minimoi ilmastovaikutukset. Tortillojen suhteen olemme ottaneet edistysaskelia oikeaan suuntaan ja matka jatkuu”, Backman toteaa.Santa Maria Wheat Tortillas Original -tortillat, joiden ilmastovaikutus on jopa 50 % pienempi, saadaan Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille vuoden 2023 aikana. ”Tiedämme, että Tex Mex -hetkissä on kyse herkullisten aterioiden jakamisesta ja yhdessä vietetyn ajan juhlistamisesta. Samaan aikaan monet ovat kuitenkin huolissaan maapallomme hyvinvoinnista. Olemme kaikki Pauligilla erittäin ylpeitä siitä, että voimme nyt tarjota kuluttajille mahdollisuuden nauttia herkullisista tacoista, wrapeistä ja burritoista entistäkin paremmin mielin”, Backman kertoo.Toimet tortillojen ilmastovaikutusten vähentämiseksiPohjoismaiden ja Baltian markkinoilla myytävien Santa Maria Wheat Tortillas Original -tortillojen ilmastovaikutuksia pienentävät toimenpiteet tähän mennessä:
- Jopa 30 % pienemmät vehnäjauhon hiilidioksidipäästöt verrattuna ruotsalaisen talvivehnän keskimääräisiin päästöihin vuonna 2015.35 % pienemmät pakkausten hiilidioksidipäästöt vuoteen 2018 verrattuna uusiutuvan materiaalin ja pienemmän muovipitoisuuden ansiosta.Pauligin Ruotsissa sijaitsevan tortillatehtaan hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet 98 % vuodesta 2014. Tehtaalla on rakennuksen hiilineutraaliudesta kertova CarbonNeutral®-sertifikaatti.
Lue lisää