Pikablinit Gluteeniton ja laktoositon

0
(0)

Alun ohje Annasta (https://anna.fi/reseptit/pikablinit ) ja tuosta se ajatus sitten lähti.  Tattari ei kuulu suosikkeihini ja sitä ei kotoa löydy. Vähän muutakin oikaisin sen mitä kotona oli.

4 dl piimää  laktoositon

2 kananmunaa

2 rkl  rypsiöljyä + Flora Culinessea

2 dl gluteeniton kaurajauho

2dl vaalea semper fin mix

0.5 tl soodaa

0.5 tl suolaa

Muutoin tein kuten  linkin ohjeessa.

Paisto syvällä lettupannulla. Rasvana käytin Flora Culinessea.  Ja ennen kääntövaihetta  laitoin pullosta rasvaa suotaa blinin pinnan päälle. Helpotti urakkaa ja oli siistimpää.

Paisto keraamisella liedellä. Lämpöasteikolla 3-4.

Tarjolla laktoositonta smetanaa, kylmäsavustettua lohta,  isoja katkarapuja, ruohosipulia.

Mikä blini on?

Blini eli linni on venäläinen suolainen ohukainen, johon käytetään yleensä vehnäjauhoja ja tattarijauhoja. Blinit ovat venäläisen keittiön vanhimpia ja tunnetuimpia ruokalajeja. Vaikka ohukaisia paistettiin pitkin vuotta, niin laskiaisena (масленица eli maslenitsa)  ”leivottiin” blinejä hiivalla kohotetusta taikinasta. Nimenomaan ”leivottiin” eikä paistettu. Aikoinaan blinit kypsennettiin venäläisessä uunissa paistaen niitä lainkaan kääntämättä. Vaikka myöhemmin siirryttiin käyttämään paistinpannua, jäi ”leipoa” verbi kuvaamaan blinien tekoa.

Blinejä on paistettu sekä vehnä-, tattari-, ruis- että hirssijauhoista ja niiden sekoituksista. Blinit olivat jo muinaisten slaavien kulttiruokaa ja ne paistettiin ne aina arvostetuimmista (kalleimmista) jauhoista.

Venäjän ulkopuolella blini tarkoittaa hapatetusta hiivataikinasta tehtyjä ohukaisia. Blinien kanssa nautitaan usein voisulaa, smetanaa tai kermaviiliä, hienonnettua sipulia ja mätiä tai kaviaaria

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Yksi kommentti artikkeliin ”Pikablinit Gluteeniton ja laktoositon”

Vastaa