Uutuudet

Kantarellimousse

Kantarelleja oman maun mukaan1 nippu kevätsipulia  tummanvihreä varsiosasuolaa maun mukaan  noin ½ tl valkopippuria rouheena myllystä  noin 2 tl timjamia2-3 dl kuohukermaa…

Maksalaatikko kaurasuurimoista (sipuliton)

Ainesosat 300-400 g naudan jauhettua maksaa noin 2 tl suolaa reilu  1 tl valkopippuria myllystä hienona rouheena reilu 1 tl meiramia laktoositonta voita noin 5-6 dl laktoositonta maitoa 2 dl…

Joka neljäs haluaa ostaa joulukinkun valmiiksi paistettuna

Ota käyttöön kinkunpaistajan sähkönsäästövinkit Aaton sijoittuminen tänä vuonna sunnuntaille tuo jouluun pitkän viikonlopun ja sen myötä monta joulun herkuttelupäivää. Jouluna pitää olla kinkkua…

Kylmäsavulohipasta

Ainekset 300g kylmäsavulohta 1 nippu kevätsipulia 1 nippu tilliä suolaa * Oliiviöljyä musta- ja valkopippuria myllystä 3 prk Juustoportin 10%  ruokakermaa vaalea  Maizena suuruste 1 pss…

Epäselvä allergeenimerkintä joulukalenterissa

Lidl on päätynyt varotoimenpiteenä tekemään takaisinvedon myymälöissään myynnissä olleille Kinder Maxi Mix joulukalentereille. Lidl on arvioinut, että vaikka tuotteen pakkausmerkinnät ovat…

Joulukinkku – Juhlapöydän kunkku vai viemärin tukkija

Joulukuu on täynnä monenmoisia herkkuja. Varsinkin joulupöydän kunkun – kinkun tai kalkkunan – valmistuksessa on hyvä muistaa, että paistorasva ei kuulu viemäriin. Kovettuessaan se junttaantuu…

Joululeivonnan Suomen mestarit ovat selvillä – uudet makuyhdistelmät siivittivät voittoon

Toista kertaa järjestetyt Joululeivonnan SM-kisat järjestettiin tänä vuonna kokonaan verkossa. Nuorten sarjan voitti Jenna Saarilahti jouluisella britallakakulla ja aikuisten sarjan Iida Huhtaluhta…

Katoaako kinkku suomalaisten joulupöydistä? Muutosta joulun lihojen kulutuksessa

Viime vuoteen verrattuna yhä harvempi ostaa tänä vuonna kinkun. Muutosta on myös ostettavan kinkun määrässä; 15 prosenttia kinkun hankkivista aikoo ostaa sitä aiempaa vähemmän. Kinkku on silti…

Heirolin keittiövälineet: Suomalaisen ruoanlaiton perusta

Heirolin keittiövälineet ovat kuin suomalaisen keittiön peruskivi, yhdistäen perinteitä ja modernia teknologiaa. Tämä brändi on vakiinnuttanut paikkansa niin kotikeittiöissä kuin ammattilaistenkin…