Paneroitu leike porsaan ulkofileestä
Ainekset
6 possun ulkofilepihviä
3-4 kanamunaa
Vehnäjauhoa/ gluteeniton vaalea jauhoseos
Pankojauhoa/gluteeniton pankojauho
suolaa + mustapippuria
rasvaa paistamiseen
Ohjeet
Meillä oli kaupan valmiit jo kerran koneen läpi käyneet pihvit, mutta nuijin ne kotona vielä ohuemmiksi ja isommiksi. Nuijin leikkeet kahden minigrip pussin välissä. Voit ostaa myös lihapalan ja siitä leikata siivut, jotka sitten nuijit. Kannattaa tehdä viillot valkoiseen rasvaosaan niin ei kuperru.
Mausta vehnäjauho/muu jauho suolalla ja mustapipurilla. Maun mukaan mausteita. Ota tilava astia.
Kananmunat laakeaan astiaan ja riko rakenne. Mausta.
Pankojauho kolmanteen astiaan. Mausta halutessasi.
Ota leike ja kierritä sitä ensin vehnäjauhossa. Sen verran, että jauhoa tarttuu lihan pintaan molemmin puolin. Tämän jälkeen leike kastellaan kauttaltaan kanamunassa. Nosta ja anna hetken valua liiat munavalumat. Tämän jälkeen laita leike pankojauhoon. Nostele panerointijauhoa esim haarukoilla pinnalle, voit painella varovaisesti, käännä ja toista.
Nosta leivinpaperin päälle hetkeksi kuivahtamaan.
Paista leikkeet pannulla molemmin puolin voi+öljy tai joku muu rasvaseos. Leikkeet kypsyvät nopeasti. 2-3 min per puoli leikkeen paksuudesta riippuen.
Isot astiat helpottaa työskentelyä, omat haarukat jokaiseen kulhoon niin on helpompaa. Rasvaa kuluu paistaessa.
Meillä tarjoiltiin näitä kermaisen kantarellikastikkeen kera ja itsetehdyt perunasiivut uunissa.
HUOM!
Nämä leikkeet on tehty tavallisilla pankojauhoilla. Markkinoilta löytyy myös gluteeniton versio pankojauhoista.
12 leikkeeseen (1,5 kg lihaa) meni hieman vajaa 2 pussia pankojauhoja