Paneroitu leike possusta

0
(0)

Paneroitu leike porsaan ulkofileestä

Ainekset

6 possun ulkofilepihviä

3-4 kanamunaa

Vehnäjauhoa/ gluteeniton vaalea jauhoseos

Pankojauhoa/gluteeniton pankojauho

suolaa + mustapippuria

rasvaa paistamiseen

Ohjeet

Meillä oli kaupan valmiit jo kerran koneen läpi käyneet pihvit, mutta nuijin ne kotona vielä ohuemmiksi ja isommiksi. Nuijin leikkeet kahden minigrip pussin välissä.  Voit ostaa myös lihapalan ja siitä leikata siivut, jotka sitten nuijit. Kannattaa tehdä viillot valkoiseen rasvaosaan niin ei kuperru.

Mausta vehnäjauho/muu jauho suolalla ja mustapipurilla. Maun mukaan mausteita. Ota tilava astia.

Kananmunat  laakeaan astiaan ja riko rakenne. Mausta.

Pankojauho kolmanteen astiaan. Mausta halutessasi.

Ota leike ja kierritä sitä ensin vehnäjauhossa. Sen verran, että jauhoa tarttuu lihan pintaan molemmin puolin. Tämän jälkeen leike kastellaan kauttaltaan kanamunassa.  Nosta ja anna hetken valua liiat munavalumat. Tämän jälkeen laita leike pankojauhoon. Nostele panerointijauhoa esim haarukoilla pinnalle, voit painella varovaisesti,  käännä ja toista.

Nosta leivinpaperin  päälle hetkeksi kuivahtamaan.

Paista leikkeet pannulla molemmin puolin voi+öljy tai joku muu rasvaseos.  Leikkeet kypsyvät nopeasti. 2-3 min per puoli leikkeen paksuudesta riippuen.

Isot astiat helpottaa työskentelyä,  omat haarukat jokaiseen kulhoon niin on helpompaa.  Rasvaa kuluu paistaessa.

Meillä tarjoiltiin näitä kermaisen kantarellikastikkeen kera ja itsetehdyt perunasiivut uunissa.

paneroitu possu
paneroitu possu

HUOM!

Nämä leikkeet on tehty tavallisilla pankojauhoilla. Markkinoilta löytyy myös gluteeniton versio pankojauhoista.

12 leikkeeseen (1,5 kg lihaa) meni hieman vajaa 2 pussia pankojauhoja

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa